Video : Tipsbladet
Champions League

Kjær i CL-finalen? Han ryger op blandt de bedste

Simon Kjær kan komme helt op blandt de bedste danske forsvarsspillere nogensinde, hvis han og AC Milan kvalificerer sig til Champions League-finalen.

Simon Kjær har en lang og gloværdig karriere bag sig, men et af karrierens absolutte højdepunkter kan finde sted lørdag den 10. juni. 

Her spilles der Champions League-finale, og det kan meget vel være med Simon Kjær blandt de startende 22 spillere. AC Milan skal "bare" vinde over naboerne fra Inter over to opgør, og så kan klubben befinde sig i sin første finale i verdens bedste klubturnering siden 2007, hvor man vandt over Liverpool.

Selv om Simon Kjær i denne sæson har været plaget af skader, så spiller han stadig en stor rolle for AC Milan. Han var ligeledes en krumtap i defensiven, da man sendte Napoli ud i kvartfinalen. 

For den tidligere danske landsholdsspiller, Jan Mølby, er der ingen tvivl om, at det vil være stort, hvis en dansker igen starter i Champions League-finalen. 

- Jeg var jo til finalen, hvor 'AC' (Andreas Christensen) spillede for Chelsea. Man så, hvad det generelt betød for interessen fra Danmark, men også for ham. Det fås ikke større. 

- Man kan vinde hjemlige mesterskaber og bla bla bla, men til Champions League der har du alle verdens øjne på dig. Jeg vil tro, at hvis det lykkes for dem, så vil han få en stor del af æren for det, han har leveret, selvom han har haft nogle skader i løbet af sæsonen, fortæller Jan Mølby til Tipsbladet.

Han pointerer, at Simon Kjær ligeledes er en populær fodboldspiller herhjemme, hvilket bestemt ikke vil gøre interessen mindre.

Simon Kjær er da også dansk landsholdsanfører og har spillet hele 124 A-landskampe. Alene det sender ham op i et felt over de mest bemærkelsesværdige danske forsvarsspillere i historien.

Særligt med det i banken er Jan Mølby da heller ikke bange for at sende Simon Kjær helt op blandt de allerbedste danske forsvarsspillere i historien, hvis også den blonde dansker oplever det at spille en Champions League-finale.

- Han er så afgørende, men han virker jo som en utrolig dygtig ledertype, som elsker at tage ansvar. Det er uanset hvilket hold, han spiller på. Det er så imponerende.

- Han ryger op blandt de bedste. Vi har opnået fin succes som et lille fodboldland, og han er en del af et landshold, der har spillet i en EM-semifinale. Det er kæmpe stort, konkluderer Viaplay-eksperten.

AC Milans første semifinale mod Inter og resten af sæsonens Champions League-kampe kan følges på Viaplay.