Bizar forklaring bag Barca-stjernes udskiftning

Marc-André ter Stegen blev udskiftet i pausen af 3-1-nederlaget til Real Valladolid, og det var der en ret usædvanlig årsag til.

Barcelona har haft en fantastisk defensiv i La Liga i denne sæson, men i tirsdagens udekamp mod Real Valladolid så det mindre overbevisende ud for Xavis mandskab.

Andreas Christensen scorede selvmål på et flyvende hovedstød efter to minutter, og midtvejs i første halvleg kom Barcelona så bagud med 2-0, da Real Valladolid scorede på straffespark.

Marc-André ter Stegen blev efterfølgende udskiftet i pausen, ved stillingen 2-0 til hjemmeholdet, men ifølge den spanske avis El Periodico var det ikke fordi, at Xavi var utilfreds med den tyske målmand.

Xavi tog i stedet beslutningen med henblik på at give Marc-André ter Stegen de bedste forudsætninger for at vinde det såkaldte Zamora-trofæ, som gives til den målmand, der har det laveste gennemsnit af indkasserede mål i La Liga.

Reglerne for tildelingen af Zamora-trofæet foreskriver, at der kun medregnes kampe, hvor målmanden har spillet minimum 60 minutter. Dermed tæller gårsdagens 3-1-nederlag til Real Valladolid ikke med i regnskabet for Marc-André ter Stegen.

Ter Stegen har indkasseret 17 mål i de 35 kampe, der regnes med, hvilket giver tyskeren et snit på 0,49 indkasserede mål per kamp.

Ifølge El Periodico bekræftede Xavi efter slutfløjtet, at beslutningen blev taget for at sikre Marc-André ter Stegen Zamora-trofæet, men også for at give den unge Inaki Pena en velfortjent chance.