Video : Tipsbladet
Superliga

FC København og FCN imponerer Viborg-boss

Superliga-klubben Viborg FF's medejer, Jesper Søgaard, er imponeret af det, der foregår i FCK og FCN, men han tror på, at Viborg kan blive mester, hvis alt flasker sig i en sæson.

I sidste sæson var det Silkeborg IF, der spillede med i toppen af Superligaen, og i denne sæson er det Viborg FF, der snyder mere pengestærke klubber.

Viborg vinder næppe mesterskabet, da man er fem point efter FCK i toppen af rækken med to runder igen, men det er alligevel imponerende, hvad der er sket i klubben.

Under lederskab af flere gode folk, heriblandt medejer Jesper Søgaard, der står bag Better Colletive, har Viborg FF formået at hente gode spillere ind, der har præsteret på et højt niveau.

Men kan Viborg FF true FCK og FCN, der lige nu er foran klubben fra domkirkebyen i tabellen, på sigt? Kan Viborg FF vinde et mesterskab?

Jesper Søgaard er ikke afvisende - det fortæller han i et interview med mediet dontt.dk.

-  Fodbold er jo et low scoring game. Så hvis vi gradvist forbedrer vores performance og har den omvendte sæson af den, jeg beskrev før. Altså hvor det er stolpe ind, og vi har noget ekstraordinært på vores performance, skulle det ideelt set kunne ske. Samtidig skal det måske kobles med, at FCK har en stolpe ud sæson. Så der er rigtig mange variabler i det regnestykke, men så langt fra er vi jo eksempelvis ikke i år, siger Jesper Søgaard til dontt.dk.

Mindre kan også gøre det, og Superligaen og dansk fodbold er i det hele taget noget, Jesper Søgaard har høje tanker om.

- Super spændende. Og når jeg siger det, ser jeg det i et internationalt perspektiv. Superligaen har det unikke i, at der er så få hold, som er meget jævnbyrdige, og dermed har en relativ kort vej til Europa. Det kan du så koble med udviklingen på transfer. Der bliver solgt for nogle store summer herhjemme. F.C. København og FC Nordsjælland har også bevist, at klubber i Europa kan hente rigtig dygtige spillere i Superligaen, som kan begå sig. Det imponerer mig.

Viborg FF mangler at møde netop FC København og FC Nordsjælland i de sidste par runder i Superligaen, så det kan godt være, at VFF ikke bliver mester i denne sæson, men klubben kommer med stor sandsynlighed til at have en afgørende faktor i, hvem der bliver dansk mester.