Video : Tipsbladet
Superliga

Ellevild Don Ø: Han er en mini-Ståle!

Flemming Østergaard fremhæver to absolutte nøglepersoner i FC København, men erkender også, at klubben står med et forklaringsproblem.

Mandag var en strålende dag for tilhængere af FC København, efter klubbens danske mesterskab nummer 15 blev sikret, og det var det så sandelig også for klublegenden Flemming Østergaard.

Den tidligere bestyrelsesformand i Parken var selvfølgelig på plads i Viborg for at følge sin hjertensklub fra nærmeste hold, og han kunne lide, hvad han så. En intens sejr blev kriget hjem, og da Brøndby kort efter udraderede FC Nordsjælland, så blev turen hjem fra Viborg hurtigt meget sjovere. 

Dagen derpå har "Don Ø" kun gode ting at sige om cheftræner Jacob Neestrup og holdet, som lykkedes med at hente et stort forspring til FC Nordsjælland og siden da passere dem i guldkampen.

- Jeg synes, det er en fabelagtig indsats, som "Nees" og holdet omkring ham har vist. Neestrup har fået sammensat det rigtige hold i form af Hjalte (Nørregaard, red.) og de andre rundt omkring holdet. Det er fabelagtigt, når de var bagud med otte point ved vinterpausen, og ikke alene det så kan man vel tage seks mand, der har været væk uafbrudt, som normalt ville være i startopstillingen, jubler Don Ø over telefonen til Tipsbladet, mens han fortsætter superlativerne rettet mod klubbens blot 35-årige cheftræner. 

- Han er en mini-Ståle, og han gør det rigtig godt. Noget af det bedste, der er sket, er ansættelsen af Neestrup, påpeger Flemming Østergaard.

Han køber ikke præmissen om, at FC København har sikret sig et billigt mesterskab, som klubben ellers har fået skudt i skoene.

Årsagen til, at han ikke køber præmissen, er, at Superligaen i denne sæson har været meget kompetitiv, og at det vrimler med dytige trænere i den bedste danske række. Don Ø er også af den holdning, at Superligaen efterhånden er på højde med den belgiske og hollandske liga, som ellers tidligere har ligget et hak over den danske. 

Han erkender dog, at der var et tidspunkt i sæsonen, hvor han tvivlede på, om klubben kunne nå forbi FC Nordsjælland og nappe det mesterskab, som har sikret FCK den tredje stjerne over logoet. Ifølge ham kan man også sende en tak til FC Nordsjælland. 

- Da Khocholava, som er en nøgleperson, går i stykker plus Cornelius, der er det da klart, at man er i tvivl, om man når det. 

- Vi vinder, men FC Nordsjælland taber jo også mesterskabet. Du kan jo ikke vinde et danmarksmesterskab ved at tabe alle udekampene i foråret, konstaterer han, inden han anerkender det arbejde, som der bliver lavet i Farum. Det er imponerende, lyder hans ord.

Et forklaringsproblem
Også på lægterne går det strålende for FC København i øjeblikket med et fyldt stadion og blændende stemning. Derfor vil Flemming Østergaard også rose klubbens direktør Jacob Lauesen.

- Kæmpe ros til Lauesen for at få det kommercielle på plads og komme op på næsten 30.000 i tilskuere i snit. Det er imponerende. Nu håber jeg lige, at de kommer over den debat, der er omkring kortene. Men ellers har han vist et fremragende resultat. Man har i Neestrup og Lauesen fået to nøglepersoner.

Netop det her med kortene er måske den eneste antydning af en sky på den ellers klare FCK-himmel. I sidste uge kom klubben i modvind, da man meldte ud, at der ville komme ændringer i fansenes sæsonkort og abonnementer til kampene i Parken. 

FC Københavns officielle fanklub, FC København Fan Club, var herefter ude med kritik af initiativet, da man blandt andet er utilfreds med, at tre missede hjemmekampe kan betyde, at man ikke længere kan få et kortabonnement, men i stedet er henvist til billetabonnementet.

Det er en anstrengt situation i en ellers stærk FCK-tid, og det er noget, som Flemming Østergaard råder Jacob Lauesen til at få løst hurtigst muligt. 

- Det er et forklaringsproblem, som de må se at få løst, for fans er vigtige. Det er også vigtigt, at fans forstår, hvordan man driver en professionel fodboldforretning. Kombinationen af at begge parter er klar over, hvad der gælder fremadrettet, siger Don Ø, inden han sætter punktum:

- Kommunikation er et nøgleord.

FC København har inden weekendens afsluttende hjemmekamp mod Randers et tilskuersnit på 28.396 i Parken ifølge Superstats.dk. Til sammenligning var tallet i sidste sæson 24.262.