Video : Tipsbladet
Superliga

Mister BIF-lejesvend: Skulle ud og arbejde nøgen

Hvidovres sportschef er "pisse ærgerlig" over at miste Andreas Pyndt, der til næste sæson skal tørne ud for Silkeborg, selv om han fik et "flot" tilbud fra Hvidovre.

Når Hvidovre til næste sæson skal forsøge at etablere sig i det fineste selskab i dansk fodbold, så bliver det uden to af holdets absolutte profiler i oprykingssæsonen. 

Først blev Fredrik Carlsen solgt til Silkeborg, og senest blev det meldt ud, at Andreas Pyndt, der har været på leje fra Brøndby hele sæsonen, har skrevet under med Silkeborg på lang kontrakt. 

I forhold til sidstnævnte var Hvidovre inde i billedet om at hente ham permanent, da hans kontrakt med Brøndby udløber sidst i juni. Til Tipsbladet begrunder Pyndt blandt andet skiftet med, at han gerne vil være en del af et fuldtidssetup. Læs mere om det HER.

Det var dog ikke sådan, at Hvidovre ikke strakte sig langt for at overbevise Pyndt. Klubbens sportschef Peter Lassen fortæller til Tipsbladet, at man gav den unge profil et rigtig fint tilbud.

- Jeg havde tilbudt ham så meget, så jeg skulle ud og arbejde nøgen. Ej, han har fået et rigtig flot tilbud af os. Det må jeg sige. Så det var ikke det, han faldt på, siger Peter Lassen.

Den karismatiske sportschef bærer ikke nag. Tværtimod krydser han fingre for, at Pyndt storspiller i Silkeborg, omend han naturligvis havde set ham gøre det i Hvidovre.

- Han har været en vigtig spiller for os, men jeg har to ting, jeg vil sige til det. Hvis man ikke vil være i Hvidovre, så skal man ikke være i Hvidovre.

- Jeg kan jo udmærket godt forstå Andreas Pyndt. Vi har stadig et omklædningsrum, der lugter af rottepis. Han kommer over til Silkeborg og får alle de ting, han skal bruge for at videreudvikle sig. Så jeg forstår ham udmærket godt, og han har også en drøm om at være fuldtidsprof. Men når det så er sagt, så er det bare pisseærgerligt at miste ham.

- Vi havde håbet på, at han ville blive her, hvis vi rykkede op. Jeg tør godt at sige, mens cheftræneren står ved siden af, at han vil være fast starter her. Det er jeg så mere i tvivl om, når han kommer derover, for så skal han til at starte helt forfra på en gang til.

- Men jeg håber, at hele mit hjerte, at det lykkes for ham. Han er en god dreng, og han er en dygtig fodboldspiller. Vi er bare glade for, at vi fik ham i gang igen. Han fik glæden tilbage med fodbold, siger en stolt Peter Lassen.


Andreas Pyndt har været en stor årsag til Hvidovres succes i denne sæson. Foto: Jan Christensen/Getty Images

Fordi Hvidovre har mistet to så store profiler på den centrale midtbane, så tør Peter Lassen godt love erstatninger lige netop der.

- Vi skal ud og finde en 6'er og en 8'er mere. Det er helt klart, at det skal være to, der er på niveau, og som kan gå direkte i startelleveren. Det er jeg fuldt i gang med nu. Om det lykkes, det ved jeg ikke, men det håber jeg.

- Der er ikke nogen, som er uundværlig. Vi har ikke kigget efter andre spillere på de positioner, fordi vi havde de to. Vi ved jo ikke, om der render en rundt derude, vi kan få, der er bedre. Det ved vi ikke, men det håber vi lidt på, forklarer han.

Han nævner, at han efter oprykningen kan sigte mod en større hylde af spillere. Først skal de ni spillere, der har kontraktudløb i slutningen af måneden forlænges, og så skal Peter Lassen rundt og trykke folk på maven.

Han indrømmer dog, at det er en udfordring for Hvidovre, at man først træner klokken 16, men at han taler med cheftræner Per Frandsen om muligheden for at lave formiddagstræning for de spillere, der får en fuldtidsløn, og som ikke laver noget ved siden af fodbolden.

Afviser det ikke
Det kan godt være, at Peter Lassen kan hente spillere på en højere hylde end tidligere, men man skal stadig huske på, at det er Hvidovre, og at pengene ikke bare hænger på træerne. Klubben har haft succes med lejeaftaler før, det er Andreas Pyndt og Magnus Westergaard beviser på, og det er en strategi, som Peter Lassen måske vil gøre brug af igen - men kun måske og med forbehold.

Nu lyder det lidt forkert, det jeg siger nu. Vi vil helst ikke leje nogle unge – så skal de være rigtig gode. Vi skal have nogen, der kan gå i startelleveren. Og ja, jeg vil rigtig gerne leje spillere. Men det er jo spørgsmålet, om Superliga-klubberne vil leje ud til os, nu når vi ligger i Superligaen. Jeg føler nu ikke, at vi er nogen konkurrent til nogen som helst udover os selv.

- Men vi har rigtig gode relationer til de andre klubber i Superligaen, og det kan da godt være, at de vil have nogen på græs, som ikke lige står til at starte hos dem. Så kan vi jo måske videreudvikle dem her, og de kan få noget tid, og så kommer de tilbage igen og er klædt lidt bedre på, siger han. 

Tidligere på ugen var Peter Lassen ude og sige, at Hvideovre skulle have fire-fem nye spillere. Det var dog før, man mistede Andreas Pyndt. Læs mere om det her.