Video : Tipsbladet
Superliga

Kåring: Her er Superligaens 5 bedste midtstoppere

Hvem er Superligaens fem bedste midtstoppere? Tipsbladets bud får du her.

Det er tid for kåringer i Superligaen.

De 12 trænere har i Tipsbladet netop kåret FC Nordsjællands Ernest Nuamah som Forårets Profil i Superligaen, og nu har Tipsbladet sat sig for at finde de fem bedste Superliga-spillere på de forskellige positioner på banen.

Altså de fem bedste keepere, fem bedste angribere, fem bedste centrale midtbanespillere og så videre.

Vi kårer ikke sæsonens bedste, men peger på de fem, vi mener er bedst over en bred kam. Om man er 38 år og pensionsmoden eller 17 år og ny i en førsteholdstrup har ingen betydning for vores kåring. Det er vores vurdering af niveauet lige nu på baggrund af præstationerne på banen.

HER ER DE FEM BEDSTE MIDTSTOPPERE I SUPERLIGAEN:

5. Rasmus Lauritsen
27 år, Brøndby IF

Brøndby blev et bedre hold, da Rasmus Lauritsen blev sine skadesproblemer kvit, og når den tidligere FC Midtjylland-spiller er på toppen, er han noget af det ypperste, man kan opdrive af midtstoppere i Superligaen. Brøndby IF betalte tæt på 20 millioner kroner for Rasmus Laurtisen, og til den pris skal man naturligvis også være én af de bedste forsvarsspillere i ligaen. Rasmus Lauritsen har både Champions League- og Europa League-gruppekampe på CV'et. 

Nøgletal fra sæsonen:
Bolderobringer: 7
Clearinger: 46
Vundne luftdueller: 42

4. Nicolas Bürgy
27 år, Viborg FF

Utrolig meget af den succes, Viborg FF nyder i øjeblikket, skal tilskrives Nicolas Bürgy, selv om det sjældent er ham, der løber med overskrifterne. Viborg fandt en perle i Schweiz, hvor man hentede Nicolas Bürgy i Young Boys, med hvem han nåede at spille gruppekampe i Champions League, før han rykkede teltpælene til domkirkebyen. 

Nøgletal fra sæsonen:
Bolderobringer: 35
Clearinger: 96
Vundne luftdueller: 53

3. Adamo Nagalo
20 år, FC Nordsjælland

Ivorianeren er allerede god, og han bliver kun endnu bedre. Adamo Nagalo har spillet fast for FC Nordsjælland i to sæsoner, og udviklingen har været markant. 20-årige Nagalo er hurtig, fysisk stærk og god på bolden, og han bliver guidet fint af sin rutinerede makker Kian Hansen. 

Nøgletal fra sæsonen:
Bolderobringer: 24
Clearinger: 110
Vundne luftdueller: 32

2. Denis Vavro
27 år, FC København

Denis Vavro er aldrig skadet, han får aldrig rødt kort og han elsker de store kampe. Det er tre af de ingredienser, der gør slovakken til en afgørende spiller for FC København. Når han præsterer sit ypperste, er Denis Vavro måske den bedste midtstopper i Superligaen, men han svinger voldsomt meget, og nogle gange må FCK-fansene sidde med hjertet helt oppe i halsen, når de ser slovakken kaste sig ud i den ene vanvittige aktion efter den anden. Faktum er dog, at FCK med Vavro i det centrale forsvar har vundet tre mesterskaber og en pokaltitel - det er ikke tilfældigt. 

Nøgletal fra sæsonen:
Bolderobringer: 35
Clearinger: 123
Vundne luftdueller: 39

1. Yann Aurel Bisseck
22 år, AGF 

Den ramte du lige i røven, Stig Inge Bjørnebye! "Hvem pokker er han?", var der nok mange, der tænkte, da AGF hentede Yann Aurel Bisseck i FC Köln i sommeren 2021, men hurtigt viste det sig, at århusianerne havde spottet en klassespiller på Kölns reservelager. Bisseck kan hoppe, heade, løbe, tackle og markere, og alene hans fysiske fremtoning gør, at angriberne må ryste en smule i bukserne, når de ser den 195 centimeter høje AGF-stjerne. Den tyske U21-landsholdsspiller er Superligaens bedste midtstopper.

Nøgletal fra sæsonen:
Bolderobringer: 37
Clearinger: 97
Vundne luftdueller: 79

Nøgletal stammer fra Superliga.dk

Fotos: Getty Images


LÆS OGSÅ: HER ER SUPERLIGAENS 5 BEDSTE MÅLMÆND

LÆS OGSÅ: HER ER SUPERLIGAENS 5 BEDSTE PÅ HØJRE BACK

Hvem mener du er bedst - afgiv din stemme herunder:

Loading Poll...