Video : Tipsbladet
Superliga

Kåring: Her er Superligaens 5 bedste venstrebacker

Hvem er Superligaens fem bedste venstrebacker? Tipsbladets bud får du her.

Det er tid for kåringer i Superligaen.

De 12 trænere har i Tipsbladet netop kåret FC Nordsjællands Ernest Nuamah som Forårets Profil i Superligaen, og nu har Tipsbladet sat sig for at finde de fem bedste Superliga-spillere på de forskellige positioner på banen.

Altså de fem bedste keepere, fem bedste angribere, fem bedste centrale midtbanespillere og så videre.

Klik her og se, hvem der er Superligaens fem bedste målmænd

Vi kårer ikke sæsonens bedste, men peger på de fem, vi mener er bedst over en bred kam. Om man er 38 år og pensionsmoden eller 17 år og ny i en førsteholdstrup har ingen betydning for vores kåring. Det er vores vurdering af niveauet lige nu på baggrund af præstationerne på banen.

HER ER DE FEM BEDSTE VENSTERBACKER I SUPERLIGAEN:

5. MARTIN FRESE
25 år, FC Nordsjælland

Det er ikke på venstre back, at Superligaen er stærkest, men der er stadig dygtige spillere. For eksempel Martin Frese i FCN, der grundet skader har fået et sent gennembrud i FCN. Han er en boldsikker back, der også kan gå med frem og afslutte, og i mesterskabsspillet har han scoret to gange for FCN. Desværre har skaderne spoleret meget for Frese gennem årene - og også i denne sæson har han slidt lidt med det.

Nøgletal fra sæsonen:

Kampe: 26
Mål: 2
Assister: 2
Chancer skabt: 19

4. PAULINHO
28 år, FC Midtjylland

Brasilianske Paulinho er en udmærket spiller, men han har også klart sine forcer i en firebackkæde. Da han spillede som wing back, så man hans begrænsninger, og at han blandt andet ikke kommer til nok fremadrettet. En sjælden gang imellem laver han et gudemål, og så er han forholdsvis driftssikker med et stabilt niveau. En spiller, som FCM gerne vil have mere ud af - om der er mere i ham, må de kommende år afgøre.

Nøgletal fra sæsonen:

Kampe: 28
Mål: 1
Assister: 1
Chancer skabt: 21

3. GIFT LINKS
24 år, AGF

Han er godt nok oprindeligt kantspiller og kan også fortsat spille der, men Links er blevet wing back i AGF's system, hvor han nu også har langt større pligter defensivt. Dem løser han rigtig, rigtig godt, og sydafrikaneren har vist sig at være en fremragende spiller for AGF. Han har sine forcer frem i banen og formår at skabe en del chancer for holdkammeraterne. Kunne godt blive et pænt millionsalg for AGF - måske allerede denne sommer.

Nøgletal fra sæsonen:

Kampe: 28
Mål: 0
Assister: 1
Chancer skabt: 23

KLIK HER og læs, hvem der er Superligaens bedste højre back

2. LUKAS ENGEL
24 år, Silkeborg IF

Silkeborg-spilleren har efterhånden udviklet sig til en af Superligaens bedste backs. Han sparker som en hest og kan score fra alle vinkler med sin fremragende venstrefod, og så er han også en indlægsmaskine, der har potentiale til at lave et tocifret antal assister i en sæson. Han skal blive mere præcis i både afleveringer og indlæg, og så kan han også fortsat forbedre sin defensiv. Men han er en spiller, som Silkeborg IF kommer til at lave et millionsalg på - måske endda meget snart. 

Nøgletal fra sæsonen:

Kampe: 25
Mål: 1
Assister: 5
Chancer skabt: 37

1. CHRISTIAN SØRENSEN
30 år, FC København

Offensivt er han måske Superligaens bedste back overhovedet, men defensivt er der stadig plads til forbedring. FC Københavns Christian Sørensen er en utrolig dygtig spiller, som har taget skridtet fra Viborg til hovedstaden, og som nok stadig lige mangler at finde ind i mestrenes stærke defensiv. Sørensen har fået en imponerende opblomstring sent i karrieren, og han er en trussel med indlæg, spark fra distancen og ikke mindst skarpe dødbolde. Samtidig kan han selv sparke et frispark i kassen, så han er den mest komplette og bedste venstre back i Superligaen.

Nøgletal fra sæsonen:

Kampe: 24
Mål: 4
Assister: 4
Chancer skabt: 38

KLIK HER og se, hvem der er den bedste midtstopper i Superligaen

Tal fra Superliga.dk
Fotos: Getty Images

Hvem mener du er bedst - kast din stemme herunder:

Loading Poll...