• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Kenneth Jensen

Ikke mere "Grå Mus" i Viborg FF: Vi skal være nummer et

Ikke mere
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

NordicBet Ligaen indledes søndag, og Viborg går ind til foråret i dansk fodbolds bedste række som favoritter til at vinde rækken. En favoritværdighed, cheftræner Steffen Højer og klubbens ledelse har det fint med, for de melder selv ud, at de ikke bare skal op, men også vinde rækken.

Af Kenneth Jensen

Det er ikke en klub, der er kendt for store armbevægelser, vilde udmeldinger og skøre påfund, men der er alligevel lidt gå-på-mod over udmeldingen fra Viborg FF, der går ind til forårssæsonen i NordicBet Ligaen med en helt klar og ambitiøs målsætning for foråret.

Mens Superligaen har været i gang i tre ugers tid, åbner dansk fodbolds næstbedste række op for forårssæsonen i weekenden, og der spilles den første af de resterende 14 runder. Topholdet Viborg melder sig klar til at holde konkurrenterne stangen og holde fast i førstepladsen, der sikrer en direkte oprykning til Superligaen.

Klubben satsede også sidste sæson på at komme op, men lykkedes ikke, og igen i denne sæson har man beholdt den økonomiske power og satser på at komme op. Det har givet røde tal på bundlinjen, og derfor er presset også stort på holdet i dette forår.

- Selvfølgelig er der et pres. Det har der været fra starten af. Vi er ikke en kæmpe klub, men en stor klub i 1. Division, og vi har meldt meget skarpt ud, at vi ikke bare skal rykke op - vi skal også være nummer et. Det er et pres, vi skal leve med og håndtere, og jeg er glad for måden, spillerne håndterer presset på. Vi var i efteråret bagud i en del kampe, men spillerne var alligevel i stand til at komme tilbage, hive sig op og vende det. Den modgang og det pres, vi hele tiden har haft fra oven, kan meget vel komme os til gode, siger Viborg-træner Steffen Højer til tipsbladet.dk.

Den tidligere Superliga-topscorer, der fik jobbet som cheftræner for Viborg i august 2017, peger på, at Viborg er helt bevidste om presset og om de store forventninger. Klubben har nemlig selv været med til at puste til ilden.

- Det er da en interessant udmelding, for som jeg husker det, var vi engang kendt som " De Grå Mus". Vi er måske ikke specielt meget bedre end alle andre (i NordicBet Ligaen, red.), så jeg ser det faktisk som en skarp udmelding, at vi skal være nummer et, lyder det fra VFF-chefen, der også godt ved, at der er store forventninger i byen:

-  Jeg kan jo godt mærke, at vi har en god og relativt stor fanbase, som går meget op i det. I Viborg vil gerne vi gerne være Superliga-hold. Der var en tid, hvor det var Superliga hele tiden, men de seneste 10 år har vi kun haft tre Superliga-sæsoner, så det at komme op igen er svært. Det er noget, vi gerne vil, og det vil være en stor og god præstation, hvis vi gør det.

Viborg ligger med en afstand på fire point ned til Silkeborg IF, der i sommer rykkede ud af Superligaen, men meget kan ske i foråret, hvilket et Viborg-pointsnit på 1,84 point også er et billede på. Snittet er ikke så højt, og det indikerer, at det er tætte kampe, og at alle kan tage point fra alle. 

- Vi ligger jo der, hvor vi helst vil være. Jeg har godt nok læst, at vi bliver jaget vildt, og at alle gerne vil vinde over nummer et, men jeg vil ikke bytte plads med nogen. For os er forskellen på i år og sidste år, at vi var et godt stykke bagefter, da forårssæsonen startede op sidste år. Det er langt rarere at ligge, hvor vi gør nu. Det er en tæt række, og der er meget kvalitet i rækken, der har mange fuldtidsklubber og dygtige spillere, som måske ikke lige har slået igennem i Midtjylland, eller hvor det nu kan være. Der er en anden kvalitet, end der har været tidligere, og det er en meget tæt række, siger Steffen Højer.

NordicBet Ligaen indledes for Viborgs vedkommende med et opgør mod Næstved BK, og Steffen Højer peger på, at nøglen til succes i foråret bliver at sætte flere sejre sammen i træk. Det er det, der rykker.

For Viborg bliver offensiven styrken, men defensiven er omvendt udfordret på bredden, fortæller Steffen Højer, der blandt andet har leget lidt med en tre-back-kæde, og som også har testet den tidligere AGF-, Silkeborg- og SønderjyskE-spiller Emil Scheel som forsvarer.

- Når man kigger på truppen, kan man lynhurtigt se, at vi har mange offensive folk. Der har vi et tag-selv bord, og så handler det om at vælge rigtigt. Det, der har været sjovt, er, at vi det mest scorende hold i ligaen, men vi har fordelt målene, og vores topscorer lavet kun fem mål. Jeg vil sige, at vi er udfordret på vores bredden rent defensivt. Vi er ikke mange forsvarsspillere - der skal vi selvfølgelig have en smule held og holde dem kørende, vi har. Det er klart, at det er der, hvor vi kan komme i problemer, siger Steffen Højer, der glæder sig til at komme i gang:

- Alle går jo rundt med en lille klump i maven og glæder sig til at komme ud og spille om point.

Det er 13.45 på søndag, at Viborg gæster Næstved.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.