Målmand udvist i Benfica-nedtur

Benfica-keeper Artur så rødt, da Benfica på hjemmebane måtte se sig slået 2-0 af Zenit Skt. Petersborg. Hulk og Axel Witsel scorede målene.

Der var ikke meget, der gik Benficas vej, da portugiserne tirsdag aften indledte Champions League-gruppespillet med en hjemmekamp mod Zenit Skt. Petersborg. Værterne spillede størstedelen af kampen med ti mand, og så var Zenit naturligvis for stor en mundfuld.

Andres Villas-Boas' russiske mandskab vandt 2-0 på den svære udebane i Portugal.

Den brasilianske landsholdsspiller Hulk havde stor andel i Zenits avancement fra kvalifikationen, og det var også ham, der scorede kampens første mål, da han efter fem minutter gjorde det til 1-0.

13 minutter senere blev Benfica reduceret med én mand, da målmand Artur nedlagde Danny, der var i fuld firspring på vej mod det portugisiske mål. Det betød, at reservekeeper Paulo Lopes kom på banen, og efter bare fire minutter blev han passeret, da den tidligere Benfica-spiller Axel Witsel gjorde det til 2-0.

Dermed var kampen reelt afgjort, og i den resterende del af kampen var det et påpasseligt Zenit-mandskab, der i sikker stil kørte sæsonens første tre Champions League-point i hus.

I gruppens anden kamp gjorde finalisterne fra 2004 AS Monaco comeback til verdens fornemste klubturnering, men det var altså uden stjerner som James Rodrigues og Radamel Falcao, der har forladt klubben i sommerens løb. Monaco råder dog fortsat over store profiler, og tirsdag aften lykkedes det også holdet at besejre FC Københavns banemænd fra Bayer Leverkusen med 1-0 på hjemmebane.

Afgørelsen faldt efter en times spil, da Dimitar Berbatov servicerede Joao Moutinho med en god aflevering, og så sikrede han Monaco en sejr i første gruppespilskamp.