Bedst og værst: Kæmpe dansk comeback forlænger Hareides rekordstime
EM

Tipsbladet.dk zoomer ind på Danmarks uafgjorte resultat til Schweiz i landsholdet første kamp i EM-kvalifikationen

Schweiz:
Granit Xhaka er blevet en vigtig spiller i den engelske storklub Arsenal, og mod Danmark viste han, at han også er det på det schweisiske landshold. I fraværet af offensivprofilerne Xherdan Shaqiri og Haris Seferović trådte midtbanespilleren til, og var især i første halvleg spilfordeler og mellemstation på de fleste af Schweiz offensive aktioner, mens han som altid passede sine defensive pligter. Og præstationen blev kronet med drømmemålet til 2-0 midtvejs i anden halvleg. Også Xhakas midtbanemakker Denis Zakaria gjorde en god figur.

Danmark:
Efter en første halvleg under middel spillede flere af de danske spillere sig op i første halvleg. Særligt Yussuf Poulsens blev markant bedre i anden halvleg, og var først kun en hårfin offsidekendelse fra at score i starten af anden halvleg, og viste senere fint overblik og uselviskhed, da han lagde assisten til Christian Gytkjærs reducerende mål til 3-2. Samme Gytkjær havde desuden et flot indhop, og var tæt på at udligne i overtiden.

Kampens værste:
Tager man de rød-hvide briller på, vil der nok være en del utilfredshed med dommer Damir Skomina. Den slovenske dommer undlod at fløjte for hånd på bolden ved Schweiz' første mål, hvor det unægteligt lignede, at Albian Ajeti assisterede Remo Freuler med sin venstre arm. Man kan kun tænke sig til, hvordan kampen var forløbet uden det schweiziske føringsmål. Heldigvis lykkedes det alligevel at hive det ene point hjem.

Kampens detalje:
Efter 25 kampe uden nederlag så det længe ud til, at en ellers fornem stime skulle slutte for landstræner Åge Hareide. Ikke siden nederlaget til Montenegro i 2016 har Danmark tabt med Åge Hareide på sidelinjen, og den gode stime er heldigvis ikke slut endnu! Et enormt comeback af de danske drenge gør, at stimen nu lyder på 26 kampe uden nederlag for Åge Hareide.