• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Kasper Schmeichel er én af de målmænd, der er inde i billedet til EM-truppen. Morten Olsen glæder sig over, at han har så mange keepere at vælge imellem.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Tilbage i maj blev Kasper Schmeichel udtaget til det danske landsholds træningssamling frem mod EM-kvalifikationskampen i Reykjavik mod Island. Dengang havde han og Leeds-mandskabet lige nøjagtig misset play-off spillet om en plads i Premier League, og Morten Olsen var klar til at prøve ham af i træning med truppens to andre målmænd Thomas Sørensen og Stephan Andersen.

Siden er Kasper Schmeichel skiftet til Leicester, hvor han er lige så fast mand i samme liga som i sidste sæson, men han har ikke været udtaget siden Island-kampen. Det betyder dog ikke, at Morten Olsen har glemt ham.

- Vi tog ham med til Island, fordi han har et stort potentiale, og Kasper er én af dem, vi følger og holder os opdateret på frem mod EM. Det er så op til os i landstrænerteamet at vælge, hvad vi vil have med. Om det skal være en lidt anderledes keeper, eller én der ligner de andre. Vi skal se det som en helhed, siger Morten Olsen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Olsen: Ingen ideel situation med Sørensen

Men Schmeichel er i tæt konkurrence med en række andre målmænd. Thomas Sørensen og Anders Lindegaard er selvskrevne, hvis de er klar og får spilletid. Stephan Andersen er et godt bud til den tredje plads, men også OB'eren Jesper Christiansen trænger sig på, hvis han kommer i topform i foråret. Ligalandsholdskeeperne Jonas Lössl og Jesper Hansen også er inde i billedet.

- Jeg kan slet ikke huske, at vi har haft så mange dygtige målmænd at vælge imellem, som vi har lige nu. Det giver os nogle forskellige muligheder og gør det til et svært valg, men det er jo kun positivt, siger landstræneren.

Landsholdets næste kamp er opgøret i Imtech Arena i Hamborg mod Brasilien. Kampen bliver spillet den 26. maj.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020