• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

Tyrkiske spillere trodser UEFA med ny militær-hilsen

Foto: Getty Images

UEFA undersøger i øjeblikket tyrkiske spilleres brug af en militærhilsen i fredagens EM-kvalifikationskamp - mandag aften gentog spillerne deres hilsen.

Af Torsten Kjems Hansen

Fredag aften vandt det tyrkiske landshold en vigtig sejr over Albanien i jagten på EM-slutrunden. Undervejs stjal de tyrkiske spillere dog billedet for andet end fodbold, da de sendte honnør ud med fansene efter en scoring. 

Samme hilsen gentog hele holdet og staben omkring i et billedet taget i omklædningsrummet efter sejren.

Læs også:Frankrig fik slået EM-billetten ud af hånden i de sidste minutter

En hilsen som UEFA siden har åbnet en undersøgelse omkring, da det ikke er tilladt, at sende politiske eller religiøse signaler i forbindelse med UEFAs kampe. Tyrkernes hilsen bliver betragtet som en hilsen til landets nylige militær-offensiv i det nordøstlige Syrien.

Undersøgelsen fra UEFAs siden lader dog slet ikke til at påvirke det tyrkiske landshold eller fodboldforbund, for spillerne gentog såmænd deres hilsen mandag, da holdet hentede en vigtig uafgjort ude mod Frankrig - et resultat, der betyder, at Tyrkiet så godt som er kvalificeret til EM. 

Læs også:Tyrkiet fejrede mål med militærsalut: Uefa garanterer undersøgelse

Da holdet Kaan Ayhan scorede det udlignende mål med otte minutter igen var en del af jubelen, at flere spillere sendte honnør-hilsenen ud mod tyrkiske fans - hvilket blev gentaget, da den vigtige uafgjort var sikret, og de tyrkiske spillere kunne juble over det vigtige point. 

Hvordan UEFA kommer til at agere og reagere efter mandagens scener må tiden vise, men fodboldforbundet har tidligere stanget bøder ud for brug af politiske og religiøse signaler under fodboldkampe. 

I yderste konsekvens, har UEFA også muligheden for at sanktionere med pointstraf, hvilket for det tyrkiske landshold kan vise sig ganske katastrofalt, da det kan bringe EM-deltagelsen i fare.

Læs også:Optakt: Danmark - Luxembourg

Læs også:Hareide og halstørklædet: DBU-chef nægter at kommentere yderligere på sagen