• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Frankrig fik slået EM-billetten ud af hånden i de sidste minutter

Foto: Getty Images

Frankrig og Tyrkiet ligner efterhånden to sikre hold, men efter 1-1 mellem de to hold mandag aften er det endnu ikke helt på plads for dem.

Af Oliver Okstrøm

Der er tæt kamp om pladserne i Frankrigs kvalifikationspulje, hvor verdensmestrene slås med Island og Tyrkiet om at sikre sig billetterne til sommerens EM-slutrunde, som spilles rundt om i Europa.

Mandag kunne Frankrig have sikret sig deres booking, og de var også godt på vej, men i deres indbyrdes kamp mod tyrkerne på hjemmebane lykkedes det ikke for Les Bleus at holde hele vejen hjem.

Læs også:EM-seedning: Derfor kan førstepladsen blive vigtig for Danmark

De havde ellers resultatet, da Olivier Giroud havde headet franskmændene i front efter 76 minutters spil, og så skulle man ellers tro, at de rutinerede, franske spillere havde evnerne til at køre dén stilling hjem.

Men sådan gik det ikke, da den indskiftede Milan-spiller Hakan Calhanoglu viste sin gode frisparksteknik frem med otte minutter tilbage af den ordinære spilletid. Her fik han lagt et præcist indlæg ind til Kaan Ayhan, som var gået med frem, og han fik lige nøjagtigt sendt bolden i nettet.

Læs også:Bookmaker: Danmark har 90 procents chance for at komme til EM

Herefter var der stor kamp om endnu et mål for begge mandskaber, da en sejr for begge hold ville sikre dem begge en EM-billet. Men mere kom der ikke, og Tyrkiet kan nu se på deres resultatliste, hvor der står fire point ud for opgørene mod Frankrig.

I næste runde kan de to lande dermed begge sikre sig en plads ved sommerens slutrunde. Frankrig skal slå Moldova, mens Tyrkiet skal møde Island, som er fire point efter de to omtalte landshold med to kampe tilbage.

Læs også:Landstræner afviser Benzema-comeback: Det er ikke i holdets interesse

Læs også:Yussuf Poulsen uenig i kritik: Tre point er tre point

Læs også:Frankrig skulle bruge straffespark for at fælde Island