• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Sebastian Stanbury

Europa holder øje med Roskilde-teenager

Europa holder øje med Roskilde-teenager
Illustration

FC Roskildes 16-årige forsvarsspiller Stefan Gartenmann har fået et lille gennembrud for 2. divisionsklubben dette forår.

Af Sebastian Stanbury

Nede i den danske 2. division er en spændende spiller i gang med at få sit gennembrud. Den bare 16-årige Stefan Gartenmann har i dette forår spillet fem kampe for FC Roskilde, alle fra start. Gartenmann er desuden fast mand på det danske U/16-landshold, som han har spillet ni kampe, og som han var kaptajn for i holdet seneste kamp.

FC Roskilde-direktør Kim Milton er begejstret for den unge spiller.

- Stefan er en klog og fornuftig dreng, og så er han et rigtig stort fodboldtalent. Han har spillet fem-seks kampe på vores divisionshold, og det kan han kun, fordi han lever op til de forventninger, som bliver stillet til ham, siger Kim Milton til tipsbladet.dk.

Stefan Gartenmanns bedste placering er i midterforsvaret, men han kan også spille andre steder på banen. Kim Milton er særligt imponeret af spillerens mentalitet på banen.

- Han er fræk på en positiv måde. Han spiller med stor selvtillid, selv på seniorplan. Han går ikke i panik. En af de ting, jeg bed mærke i, var, at førte med 2-1 mod Frem, og der var han rolig, selv om det var sidst i kampen. Der var ikke noget noget med at hakke bolden væk, han driblede uden om en Frem-spiller og afleverede bolden. Det viser, at han har en god teknik og indstilling til tingene, siger Kim Milton.

Allerede nu er flere klubber, både i Danmark og udlandet, interesseret i teenageren, men Kim Milton maner til besindighed.

- Der har været interesse fra flere steder i Europa. Holland, Tyskland, Italien. Men det, der er interessant, er, om det er konkret. Det er uforpligtende at være interesseret. Han er på kontrakt i FC Roskilde to år i endnu. Det er vi glade for, for han er en fremragende fodboldspiller. Og han er også en god dreng. Der findes nogle, som kun kan spille fodbold, og som ikke er så dygtige uden for banen, men der har Stefan en bred palet, siger Kim Milton, der ikke kan sige noget om, hvorvidt FC Roskilde kan holde på talentet.

- Det ved jeg ikke. Det skal være noget, der er seriøst for alle parter. Vi skal ikke bare sælge en spiller for at sælge ham. Det ville være dejligt at tjene nogle penge, men vi har en spiller, som vi er glade for, og det skal være et sted, hvor han kan udvikle sig. Stefan er kun 16 år og først ved at afslutte sin 9. klasse, siger Kim Milton.

Superliga

Mere Superliga

Fokus