Arsenal er finaleklar: Hattrickhelt sænkede Wass og Valencia

Arsenal er klar til Europa League-finalen, efter at de torsdag aften tog en 2-4 sejr over Valencia på udebane. Pierre-Emerick Aubameyang lavede hattrick i opgøret.

Pierre-Emerick Aubameyang var en af hovedårsagerne til, at Arsenal torsdag aften bookede billetten til Europa League-finalen. Angriberen fra Gabon lavede hattrick i 2-4 sejren, hvor danske Daniel Wass spillede hele kampen.

Hjemmeholdet kom ud og lagde tryk på Arsenal fra start. Efter otte minutter var Goncalo Guedes for første gang nærgående, da han trykkede af i venstresiden. Afslutningen gik dog en meters penge over mål.

Valencia tog føringen efter ti minutters spil. Et veludført kontraangreb endte ved Rodrigo. Han slog bolden mod bagerste stolpe, og her kom Kevin Gameiro glidende og sendte Valencia i front.

Fem minutter senere fik Arsenal dog udlignet. Et målspark blev stanget videre til Pierre-Emerick Aubameyang, der på flot vis flugtede Arsenal på 1-1.

Arsenal kom bedre med efter scoringen, men det var alligevel Valencia, der kom frem til de største chancer.

Med fem minutter til pausen var Arsenal et mulehår fra at komme i front. Alexandre Lacazette modtog bolden helt inde i det lille felt, men franskmandens afslutning prellede af på ydersiden af stolpen.

Der blev ikke scoret mere inden pausen, men til gengæld skulle Arsenal komme foran kort efter pauseteen. Arsenal fangede Valencia i et kontraangreb, og så endte bolden ved Alexandre Lacazette inde i feltet, der drejede rundt og drejede bolden ind i det lange hjørne.

Lige inden der var rundet en time, kom Valencia dog på omgangshøjde. Rodrigo sendte en afslutning afsted mod mål, som ramte Kevin Gameiro, og så kunne den franske angriber træde bolden over stregen.

Ti minutter senere kom Arsenal tilbage i front. Ainsley Maitland-Niles tog en fornem dribletur ned af højrekanten, og han sendte et hårdt og præcist indlæg ind i støvlerne af Pierre-Emerick Aubameyang, der bragte Arsenal tilbage i front.

Aubameyang blev i overtiden hattrick-helt med sit mål til 2-4, der sikrer Arsenal en samlet sejr på 3-7. Det betyder, at Arsenal er klar til Europa League-finalen den 29. maj i Baku.