• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Kenneth Jensen

Brøndby-modstander: Vi kommer efter et resultat

FC Inter Turku har i sinde at spille sin chance, når klubben torsdag aften gæster Brøndby IF i Europa League-kvalifikationen.

Af Kenneth Jensen

Superliga-klubben Brøndby IF bliver torsdag aften det første danske hold, der spiller en gældende kamp i denne sæson, når klubben hjemme på Brøndby Stadion får besøg af FC Inter Turku fra Finland.

Det er første runde af Europa League-kvalifkationen, der tages hul på, og der venter formentlig Brøndby en lidt sværere modstander, end man lige går og forventer.

FC Inter Turku ligger aktuelt nummer fire i Finland, hvor man er midtvejs i sæsonen, og det er et mandskab, der godt kan drille danske Brøndby. Specielt med tanke på, at ligaen i Danmark stadig ikke er gået i gang, mens der altså bliver spillet masser af fodbold i Finland.

Finnerne er klar til at gribe mulighederne torsdag aften, selv om Brøndby går ind til opgøret som favorit.

- Begge hold kommer til at have 11 mand på banen, når kampen starter. Vi er selvfølgelig ydmyge omkring det at spille i Danmark, men vi leder efter et resultat, så det skal afgøres på vores hjemmebane, siger FC Inter Turkus kaptajn Timo Furuholm til Yle.

Om en uge er der returkamp i Finland, og det finske mandskab håber på at udnytte formen mod Brøndby.

- Vi er i kamptræning, og vi ved, hvad vores hold kan og ikke kan. Brøndby har kun spillet træningskampe, men vi ved selvfølgelig, at det er et hårdarbejdende hold, siger anføreren videre.

Mandskabet, der går videre, står til at møde polske Lechia Gdansk i anden runde af Europa League-kvalifikationen.

Brøndby har tidligere mødt finsk modstand i Europa League-kvalifikationen - det var i Europa League-kvalifikationens anden runde for to år siden, hvor BIF vandt 2-0 hjemme, men tabte 1-2 ude efterfølgende. Det var dog nok til at gå videre.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.