• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Kvist advarer mod russisk tårn: Det har man ikke set siden Jan Koller

Foto: Getty Images

Artem Dzyuba er både høj og uortodoks, og på sin vis minder han om angrebstårnet Jan Koller. Ham skal FC København vogte sig for i aften mod Zenit Skt. Petersborg, siger William Kvist.

Af Anders Dehn

Hvis Omar Hawsawi og Osama Hawsawi stadig vågner op om natten badet i sved efter mareridt om Artem Dzyuba, er der ikke noget at sige til det. De to stoppere fra Saudi-Arabien havde det i forvejen svært nok i VM's åbningskamp, og da store Dzyuba kom ind med 20 minutter igen, plagede han de to saudiere og scorede til 3-0 samt lagde op til 4-0.

Det var sådan, det russiske angrebstårn påkaldte sig verdens opmærksomhed i sommer, og siden fulgte han op med yderligere to VM-mål, ét af dem mod Spanien, mens han efter slutrunden har scoret 10 mål i 21 kampe for Zenit Skt. Petersborg i denne sæson. Han har desuden assisteret syv af slagsen.

Læs også: Ung Rasmus Falk sagde nej til Rusland: Det var for tidligt

Hos FC København har de noteret sig den uortodokse Dzyuba, der da også er svær at overse. Med sine 196 centimeter rager han op over de fleste, og i en fodboldverden, hvor topspillerne i stigende grad skal kunne spille langs jorden, minder han om en svunden tid.

- Hvordan håndterer man lige sådan en type? En, der er så fysisk god og dygtig. Vores forsvar fik en god fornemmelse af ham i den første kamp, og hvordan det er at spille mod sådan en. Jeg synes, at han gjorde noget interessant under VM, som man ikke havde set siden Jan Koller, siger William Kvist til Ekstra Bladet om Zenit-klepperten.

Det lykkedes FCK-forsvaret at holde Artem Dzyuba nede i det første opgør i København, der endte 1-1. Det skal helst lykkes igen, hvis holdet vil gøre sig forhåbninger om at gå videre fra Europa League-puljen.

Den ser aktuelt ud som herunder, så med to runder tilbage skal FCK i hvert fald have mindst det ene point.

Superliga

Mere Superliga

Fokus