Video : Tipsbladet
Generelle

Jens Jønsson scorede mod Galatasaray: Jeg slukkede humøret for 50.000

Jens Jønsson står over for Mathias "Zanka" Jørgensen og Fenerbahce på lørdag. Den kamp glæder danskeren sig til, både fordi han skal spille over for nogle store spillere, og fordi det er noget helt særligt at optræde på de store klubbers fyldte stadioner.

Jens Jønsson har grunde nok til at glæde sig til sin kommende kamp: Han og Konyaspor møder Fenerbahce, som både har Mathias "Zanka" Jørgensen og en række storspillere på holdet, og han skal spilles foran de tusindvis af fans på Şükrü Saracoğlu Stadion, hvor Fenerbahce har hjemmebane.

Den slags kampe får han en del af i en liga, der indeholder Galatasaray, Besiktas og Fenerbahce, og hvor Trabzonspor og Bursaspor også trækker over 20.000 tilskuere i gennemsnit til sine hjemmekampe.

Det er, som Jønsson underspillet siger, ikke noget minus at have masser af de kampe.

- Det er jo unikt. Det er noget, man oplever i meget få lande. Her er det ikke bare én gang om året, som det er måske er i andre lande. Det er relativt ofte, og det er bare megafedt, siger Jens Jønsson til tipsbladet.dk.

Læs også:Jønsson er holdkammerat med Eto'o: Gik ind på stadion med ham som 12-årig

Han har altså haft rig mulighed for at skabe nogle minder, som han kan huske tilbage på, når han en dag forlader Tyrkiet. Det, der lige nu står klarest i erindringen, er det mål, han scorede mod Galatasaray for to måneder siden.

Det var også på udebane, og det var til 1-1 i det sjette minuts overtid.

- Der er mange minder, men helt aktuelt kan jeg tage det for to måneder siden i sæsonens anden kamp, hvor jeg slukkede humøret for 50.000 i overtiden mod Galatasaray. Det var meget sjovt, siger Jønsson.

- Alt efter hvem man spørger, er det den eller en af de største største klubber hernede, den har millioner af fans, der er mere eller mindre udsolgt hver gang på et af de mest fantastiske stadioner hernede sammen med Besiktas. Som regel er det en helt unik stemning. Og så var det en kamp mod de forsvarende mestre i anden kamp i sæsonen, de var foran 1-0, der var højt humør, de fik en mand udvist. Det at score i overtiden og sikre holdet et point var en fed, fed følelse.

Læs også:Jønsson fra AGF til Tyrkiet: Det bedste jeg nogensinde har gjort

Lørdag har han mulighed for at skabe nye minder, når Konyaspor, der ligger på ottendepladsen, møder Fenerbahce, der ligger på tredjepladsen. Her kan Jønsson stå over for landsmanden Mathias "Zanka" Jørgensen og i øvrigt en række store navne: verdensmesteren Adil Rami, Luiz Gustavo med 40 landskampe for Brasilien, Victor Moses med de fire store titler med Chelsea på cv'et og Max Kruse, der har en række sæsoner i Bundesligaen og en fortid på det tyske landshold bag sig.

Den slags går aldrig af mode.

- Det er superfedt. Det er meget op og ned, for nogle af dem er i karrierens efterår og er der måske af andre årsager end det sportslige, men det, synes jeg faktisk, er mere undtagelsen. Som regel er det folk, der bidrager med noget et langt stykke af vejen. Det er virkelig fedt at kunne måle sig med dem og at opleve spillere, der har spillet på de adresser, de har, siger Jens Jønsson.

Konyaspor gæster Fenerbahce lørdag klokken 19 dansk tid.

Læs også:Jens Jønsson efter historisk sæson i Tyrkiet: Et fantastisk år

Læs også:Jens Jønsson har kontraktudløb: Jeg er lidt på bar bund

Læs også:Jønsson bliver i Tyrkiet: Det er her, jeg kan tage det næste skridt