• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Oliver Okstrøm

Juve-præsident: FIFA vil have antallet af udlejede spillere ned på 10

Foto: Getty Images

Reglerne for udlejning af spillere ser ud til at blive strammet i den nærmeste fremtid.

Af Oliver Okstrøm

I Juventus har man en række spillere udlejet, ligesom man kan trække paraleller til danske FC Midtjylland, hvor man hver sæson sender en del spillere ud til mindre klubber, så spillerne kan samle erfaring med førsteholdsfodbold andre steder.

Men det kan snart blive begrænset til 10 spillere. Det fortæller Juventus' klubpræsident Andrea Agnelli ifølge Football Italia ved et møde med den italienske divisionsforerning Lega Pro.

Her fortalte han, at FIFA har planer om at lave nye regler for, hvor mange klubberne må udleje, og det er selvsagt noget, som Juventus-bossen er meget imod.

- Jeg synes, at det er afgørende, at spillere på 19, 20 og 21 år kan møde spillere på 35. Det giver dem muligheden for at vokse, siger han og peger på, at man kigger meget på udleje af spillere, da en række store klubber sørger for at hente de bedste ungdomsspillere, hvorefter de bliver udlejet.

Derudover påpeger Agnelli, at det kan være, at man skal være bedre til at bruge ens reservehold, da man også har kunne se, at en række spillere, der har vundet både VM og EM er blevet udviklet på netop klubbernes reservehold, hvilket gælder for en række spanske spillere.

I engelsk fodbold har man dog ikke så store traditioner med at have et reservehold, og her har man kunne se en klub som Chelsea, der udlejer massevis af spillere hver eneste sæson, som nu kan blive til en hel del mindre.

Superliga

Mere Superliga

Fokus