• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Pukki-feberen raser: Statsminister giver Pukki-trøje Frankrigs præsident

Foto: Getty Images

Teemu Pukki er populær som aldrig før, ikke mindst hjemme i Finland. Landets statsminister er på officielt besøg i Frankrig, og hvad forærer man så præsident Macron? En Pukki-trøje naturligvis.

Af Anders Dehn

Han var en vellidt herre, da han var i Brøndby IF, men det tåler alligevel ingen sammenligning med hans nuværende popularitet. Teemu Pukki fortsætter med at score mål på samlebånd, hvilket de både nyder godt af i Norwich City og på det finske landshold.

Senest scorede Pukki for Finland mod både Grækenland og Italien i den nyligt overståede landskampspause, og dermed er han oppe på fem mål i fire landskampe. Så når Finlands statsminister i disse dage er på officielt visit hos Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er der kun én værtsgave.

Midt mellem diskussioner om Finlands aktuelle EU-formandsskab, klimaforandringer og unionens økonomi blev der plads til at give den.

Emmanuel Macron er stor fodboldfan, især af Olympique Marseille, selv om han stammer fra det nordlige Frankrig. Han overværede også en Marseille-kamp mod Dijon under præsidentvalgkampen for to år siden.

Præsidenten kan roligt tage imod trøje; Teemu Pukki har aldrig scoret mod Frankrig trods to forsøg. Til gengæld scorede han så sent som i weekenden mod Manchester City i Premier League. Det var hans sjette ligamål i fem kampe.

Vil man overbevises yderligere om, at Pukki-feberen raser i Finland, kan man se videoen i toppen af denne artikel.

Superliga

Mere Superliga

Fokus