• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Malte L. Nørgaard

Ukraine kopierer Superliga-struktur

Ukraine kopierer Superliga-struktur
.

I et forsøg på at undgå økonomisk kollaps i den ukrainske liga, skæres ligaen ned fra 16 til 12 hold, mens der også indføres slutspil.

Af Malte L. Nørgaard

Superligaen udvides fra næste sæson med to hold, så der fremover vil være 14 hold i den bedste danske fodboldrække. Halvvejs gennem sæsonen splittes ligaen, og de bedste hold spiller om mesterskabet, mens den nederste del af klubberne kæmper om at udgå nedrykning.

En lignende struktur kommer til at finde sted i den ukrainske liga efter sommerferien i et forsøg på at redde ligaen fra et økonomisk kollaps, oplyser det ukrainske fodboldforbund.

I dag tæller den ukrainske liga 16 hold, men det antal bliver fremover skåret ned til 12 hold.

Midt i sæsonen skal ligaen deles på midten, som det også sker i Danmark. Klubberne vil tage deres point med videre i turneringen, hvor de seks øverste hold skal spille om europæiske billetter, mens de seks nederste skal kæmpe for at undgå nedrykning .

Det er dog ikke alle i Ukraine, der er lige begejstrede for ændringerne. Storklubben Dynamo Kiev har allerede nu meldt ud, at de håber på, at der igen er 16 hold i ligaen indenfor to år.

I øjeblikket har de fire nederste hold i den ukrainske liga til sammen hentet tre ligasejre mere end halvvejs gennem turneringen.

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus