• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

DBU bekræfter: Niels Frederiksen stopper som U21-landstræner efter EM

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Danmark skal have ny U21-landstræner til sommer. Niels Frederiksen har selv valgt at stoppe efter slutrunden, fortæller DBU på sin hjemmeside.

Af Anders Dehn

Gennem snart fire år har Niels Frederiksen stået i spidsen for Danmarks bedste ungdomslandshold, men til sommer er det slut. Landstræneren stopper, når han har ført sit hold til U21-EM. Det skriver DBU på sin hjemmeside.

- Som landstræner skal man være meget afklaret med, hvad man vil og være vedholdende, da tiden med spillerne er begrænset. Der er ikke tid til ”proces”. Så selv om det er og har været en lærerig måde at arbejde på, er jeg også drevet af at udvikle fodboldprojekter og de mennesker, som indgår, siger Niels Frederiksen om beslutningen.

- Og da vi som landstræner arbejder med toårige kvalifikationsperioder, er det en naturlig anledning til at stoppe efter EM og bruge anledningen til at søge nye udfordringer, hvor jeg som træner har et mere dagligt arbejde med udvikling af holdet og den enkelte spiller.

Når Niels Frederiksen og U21-landsholdet til sommer deltager ved EM, vil det være hans tredje slutrunde på fire år med Danmark. Hos DBU ærgrer talentudviklingschef Flemming Berg sig over at miste landstræneren.

- Niels har leveret et topprofessionelt stykke arbejde her i DBU. Han har udviklet både spillere og stab omkring U21-landsholdet – og resultatmæssigt kan alle se, hvor stor en succes de fire år med Niels har været. Men også på de indre linjer har Niels bidraget og været katalysator på udviklingen i U-landstrænergruppen. Han har sat sit tydelige præg på udviklingen af vores spillestil og været en stor del af, at dansk talentudvikling fortsat er med i den europæiske top, siger Berg, der også har forståelse for Frederiksens beslutning.

- Jeg kan også godt forstå, at Niels nu vil ud og prøve kræfter med en anderledes opgave – det kendetegner det drive og den nysgerrighed, som han besidder, og det har jeg den største respekt for.

I løbet af foråret møder U21-landsholdet både Belgien, Frankrig og Kroatien, inden EM indledes 17. juni. Det fremgår ikke, om Niels Frederiksen allerede har et nyt job på hånden.

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Taber OB søndagens opgør mod Randers FC, er det lige før, fynboerne er ude af top seks-ræset.

Mere Superliga

Fokus