• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

DBU-direktør: Vi er nødt til at beklage vores andel i konflikten

DBU bærer en stor del af ansvaret for efterårets landsholdskonflikt, og det må forbundet beklage. Den anden del af skylden bærer Spillerforeningen, mener fodbolddirektør Peter Møller, der er opsat på at få danske landsholdsfan med igen.

Af Anders Dehn

I går aftes var 100 landsholdsfans indbudt til oplæg og debat hos og med DBU. Årsagen var, at forbundet gerne ville blive klogere på, hvad fansene ønsker sig af deres landshold, og at DBU ville forbedre forholdet mellem sig selv, spillerne og tilskuerne.

Forholdet led, må fodbolddirektør Peter Møller erkende, et knæk i efteråret, da landsholdskonflikten rasede. Men DBU og spilerne har brug for hele Danmarks støtte, når de skal forsøge at kvalificere sig til de kommende slutrunder.

Derfor må forbundet også erkende sin egen rolle i konflikten, mener fodbolddirektøren, der ikke selv var direkte involveret i konflikten, da han først blev ansat bagefter.

- Hvis jeg tager fanbrillerne på, synes jeg, at DBU er nødt til at beklage sin del af konflikten. For vi bærer en stor del, og Spillerforeningen bærer den anden store del. Men nu tager vi initiativ, lægger os fladt ned og rækker hånden ud. Nu er der også styr på spillerne, så nu er fansene de vigtigste, siger Peter Møller til BT.

Ifølge Møller var gårsdagens fanforum det første af mange arrangementer, hvor DBU forsøger at skabe dialog og samarbejde med fansene. 

Landsholdet tager næste måned hul på kvalifikationen til EM 2020. Her møder Danmark Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar. Her kvalificerer de to bedste hold sig direkte til slutrunden, mens Danmark som vinder af sin Nations League-pulje får en chance mere, hvis det glipper i den egentlige kvalifikation.

Superliga

Hobro-kant misser OB-kamp

Peter Sørensen har ikke mulighed for at gøre brug af Oliver Thychosen, når han fredag skal sætte holdet til kampen mo...

Mere Superliga

Fokus