• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

DBU jubler over Daramy: Vi har givet ham en landsholdsudtagelse i dag

Foto: Getty Images

Mohamed Daramy fik i dag både dansk statsborgerskab og sin første landsholdsudtagelse. DBU forventer, at han kan spille for et af U-landsholdene i marts.

Af Anders Dehn

I morgen fylder Mohamed Daramy 18 år, men allerede i dag fik han de to bedste gaver, han kunne tænke sig: For det første blev han dansk statsborger, og for det andet gav DBU ham hans første udtagelse til de danske landshold.

Talentudviklingschef Flemming Berg var på vegne af forbundet mødt op på Hvidovre Rådhus, hvor Daramy skulle skrive under på, at han ville overholde grundloven, og trykke borgmesteren i hånden. Her overrakte han FC København-talentet en dansk landsholdstrøje som et symbol på, at han kan se frem til at spille for Danmark til marts.

- Vi gav nogle flotte rødhvide blomster til moren, fordi det er hende, der bliver statsboger i dag, og "Mo" bliver det, fordi han er under 18 år. Så har vi lavet en landsholdstrøje med "Daramy" og "11", som han spiller i i FC København, på ryggen. Det var for at vise, at vi forventer os meget af ham, siger Berg til tipsbladet.dk.

- Han var med på vores talentcenter som U15-spiller, og vi har fulgt ham tæt siden og ønsket, at han kunne være med for os. Det er muligt nu, og det vil vi gerne vise ham ved at give ham landsholdstrøje.

- Og så har vi lavet en forhåndsudtagelse til landskampene i marts. Om det så bliver U17, U19 eller U21, det er jo op til landstrænerne at udtage spillerne. Men vi har altså givet ham en landsholdsudtagelse i dag, og det symboliserer vi ved at give ham den trøje.

Mohamed Daramy er en ung mand af få ord, og det var han også, da Flemming Berg overrakte ham trøjen som symbol på hans fremtid som dansk landsholdsspiller.

Læs også:DBU overrakte landsholdstrøje: Mohamed Daramy har fået dansk statsborgerskab

- Han smilte og sagde tak, og det var han glad for. Så fik jeg ikke mere ud af ham, siger Berg med et grin.

- Han så ud til at være glad for trøjen, og jeg tror også, den vil klæde ham.

Før Daramy kan trække trøjen på til en kamp, skal han dog registreres som dansker i det internationale fodboldsystem. Den proces tog eksempelvis flere måneder for Pione Sisto.

DBU forventer dog ikke, at processen bliver lige så bøvlet denne gang. Hvor Sisto var over 18 år, da han blev dansk statsborger, nåede Daramy det altså inden, og det gør reglerne mere lempelige.

- Der er nogle ting, vi skal have clearet gennem FIFA, men det er en formsag, fordi han har sit statsbogerskab og ikke spillet kampe for andre lande. Det er jeg ikke så bekymret for. Det går DBU selvfølgelig i gang med nu, så vi sikrer, at vi har alle formalia på plads, siger talentudviklingschef Berg.

- Forskellen på ham og Pione er, at Pione ikke nåede at blive statsborger, før han blev 18. Det betyder, at man automatisk får en karensperiode i FIFA på fem år, som vi skulle søge dispensation for. Den regel er der, for at lande ikke skal nationalisere sig til hele landshold, så det er helt fair, men den skulle jo ikke ramme en som Pione. Vi fik også dispensation fra FIFA, selv om det tog lang tid.

Læs også:DBU-talentchef jubler over Daramys statsborgerskab: Vi er rigtig glade

Den karensperiode slipper Mohamed Daramy altså for, selv om FIFA stadig skal godkende "skiftet" fra Sierra Leone til Danmark. DBU forventer dog, at FCK-spilleren er klar til de U-landskampe, der kommer til marts.

Den proces tager DBU hul på nu, men unionen har også op til tildelingen af statsborgerskab været involveret. Dog kun fra sidelinjen. Flemming Berg understreger, at DBU udelukkende har bistået med dokumentation på FC Københavns foranledning, ikke aktivt arbejdet for at sikre Daramy dansk pas.

- Vi har afleveret dokumentation for, at han har spillet på vores talentcenter og spillet kampe i ligaen i Danmark, men vi har ikke skubbet på nogen steder. Vi har hjulpet til med det, vi kunne hjælpe til med, men vi har ikke presset på i forhold til ministeriet eller i forhold til "Mo", siger han.

- Vi har sendt dokumentationen til FCK, og FCK er gået videre med det, hvor de skulle. Vi nationaliserer ikke nogen for at få dem til at spille for Danmark.

Mohamed Daramy har flere gange slået fast, at han altid har drømt om at stille op for de danske landshold. I dag fik han en forsmag. Til marts venter den ægte vare.

Læs også:Efter ministers indblanding: Mohamed Daramy skriver dansk historie

Læs også:Nu er alt klar: Folketinget og minsteren siger ja til Daramys statsborgerskab

Læs også:Årets bedste gave: Daramy bliver dansker dagen før sin fødselsdag

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020