• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Torsten Kjems Hansen

Eriksen efter schweizisk påstand: Det var med vilje

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Christian Eriksen forklarer, hvordan han nåede frem til den afgørende og fremragende aflevering, der førte til sejren over Schweiz og dermed tre vigtige point til EM-jagten.

Af Torsten Kjems Hansen

Christian Eriksen spillede langt fra sin bedst landskamp, da det danske landshold hentede uhyre vigtige tre point, og alligevel kunne han se tilbage på en kamp, hvor han i den grad havde en afgørende fod med i triumfen.

For det var Christian Eriksen, der med en flad og hård aflevering åbnede fuldstændigt op for Yussuf Poulsen, da Andreas Cornelius på samme tid havde trukket en schweizisk forsvarsspiller til sig. 

Efter kampen var den schweiziske anfører Stefan Lichtsteiner dog fremme med en påstand om, at Eriksen geniale assist mere var held end forstand. En påstand, som Christian Eriksen kun kan smile af:

- Det var med vilje, så det kan du sige tilbage til ham.

Læs også:Cornelius ærgrer sig over dansk angrebsspil: Det blev tit noget rod

- Jeg kigger op, inden jeg modtager bolden, for at se, hvem der er med fremme. Jeg ser først ”Corner” løbe dybt og fornemmer så, at der ligger en inde på midten. Jeg er lidt i tvivl om jeg ser deres midterforsvarer løbe med Corner. Jeg satser på afleveringen mod midten - men det er midterforsvareren (hans løb væk fra bolden, red), der gør afleveringen så god, siger Christian Eriksen.

 Han tager sin egen svingende præstation i stiv arm - for afgørende endte han jo med at blive alligevel.

- Det er jo det, man er med for. Der var muligheder for at være afgørende i dag, men der manglede flere gange den sidste skarphed. Vi var heldige med af have Kasper på mål, så vi holder målet rent, og når vi så selv laver en kasse – jamen så passer det jo.

- Vi har to kampe endnu, men det er en god position, vi har bragt os i, og nu er det op til os selv at gøre det færdigt, siger Christian Eriksen.

Læs også:Hareide ånder lettet op: Kasper er verdensklasse og redder os

Danmark sidder over på tirsdag, hvor Schweiz og Irland mødes. De danske kampe tilbage i gruppespillet ligger i november, hvor det gælder Gibraltar i Parken og til sidst udekampen mod Irland.

Læs også:Schweizisk landstræner: Danmark skal være stolte af Schmeichel

Læs også:Storspillende Schmeichel: Spillede ikke godt men viste karakter

Læs også:Yussuf Poulsen uenig i kritik: Tre point er tre point

Læs også:Karakterer: Super-Schmeichel overstrålede alt og alle

Læs også:Så du drømmeredningen? Schmeichel holder Danmark inde i kampen