Ex-BIF'er scorede mod Italien: Island tæver Tyrkiet

Italien var tæt på det første nederlag i 10 år i en kvalifikationskamp, da Hasani scorede for Makedonien, men Immobile vendte kampen og reddede italienerne.

Italien har ikke tabt en kvalifikationskamp siden de tabte med 1-3 til Frankrig i 2006, men søndag aften var det lige ved at gå galt, da de var på besøg i Makedonien, hvor de pludselig kom bagud i anden halvleg med 1-2, men tog fat til sidst og hev en 3-2-sejr hjem.

I første halvleg var de planmæssigt kommet foran med 1-0, da en af de nye drenge i det nye landsholdskuld under den nye landstræner Ventura, Belotti, sparkede et indlæg i netmaskerne. Italien havde sidenhen et par gode forsøg, men manglede den afgørende skarphed, og så kom straffen i anden halvleg.

Først var det PSG's midtbanespiller Verratti, som sløsede med en aflevering, der gik lige i fødderne på Nestorovski, der kunne udligne til 1-1 efter 57 minutter, og bare to minutter efter var den gal igen. Denne gang var det den tidligere Brøndby-spiller Ferhan Hasani, der gjorde det til makedonsk 2-1-føring.

Den føring varede indtil der manglede et kvarter af kampen, hvor Immobile fik udlignet, og dermed fik de afværget et sjældent kvalifikationsnederlag, og i overtiden var det selvsamme Immobile, der steg til vejrs og headede sejren hjem.

Samtidig med Italien spillede Spanien og Albanien i deres gruppe, og her blev det ikke overraskende til en spansk sejr på 2-0 efter mål af Diego Costa og Nolito. Dermed er Spanien og Italien delt på førstepladsen med syv point efterfulgt af Albanien og Israel med seks point. og så Makedonien og Liechtenstein med nul point hver. Alle har spillet tre kampe.

Island fortsatte søndag de takter, som de viste ved kvalifikationen til EM samt selve slutrunden, da de slog Tyrkiet med 2-0 i en kamp, hvor AGF's Elmar Bjarnason kom på måltavlen. Det var også en kamp, hvor Emre Mor brokkede sig til et gult kort, som betyder, at han sidder ude i næste kamp.

Derudover blev det til en 3-2-sejr til Serbien over Østrig, og Irland vandt 3-1 ude over Moldova, som betyder, at de to sejrende hold er topper gruppe D foran Wales og Østrig.