• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Forhandlinger siden januar: Landsholdets aftale med DBU udløber om en måned

Den nuværende aftale mellem DBU og landsholdsspillerne udløber om en måned. Den slags forhandlinger har før været svære, men parterne kan udsætte en løsning, hvis de ikke bliver enige i tide. Ellers venter endnu en konflikt.

Af Anders Dehn

De fleste fodboldinteresserede i Danmark fulgte med i efteråret, da kvindelandsholdet og DBU var i konflikt. Parterne kunne ikke blive enige om en ny aftale om honorarer og arbejdsforhold, og det betød blandt andet, at to landskampe måtte aflyses.

Konflikten havde nær kostet kvindelandsholdet en plads i VM-kvalifikationen, fordi en af de to landskampe var i kvalifikationsturneringen. Men DBU slap med en bøde, og holdet har stadig chancen for at kvalificere sig.

Nu er turen så kommet til herrelandsholdet, hvis landsholdsaftale udløber ved udgangen af måneden. Spillerne og DBU har forhandlet siden januar, og finder de ikke en løsning inden udgangen af august, kan det betyde, at også herrerne bliver ramt af en konflikt.

Ifølge Ekstra Bladet kan de dog forlænge den nuværende aftale i forbindelse med landsholdssamlingen i september og dermed udskyde konflikten. Her møder Danmark Slovakiet i en venskabskamp og Wales i det nye Nations League-format.

Avisen skriver, at spillerne, som repræsenteres af deres fagforening, Spillerforeningen, ønskede en aftale med højere honorarer for at spille på landsholdet i tråd med DBU's stigende indtægter. Herrelandsholdet, særligt når det deltager i slutrunder, er blandt DBU's største indtægtskilder.

Forhandlingerne om en ny landsholdsaftale har været sat i bero, mens Danmark deltog ved VM, men kan altså genoptages nu.

Superliga

Mere Superliga

Fokus