• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Hareide vinder trænerpris: Afhængig af kontinuitet på spillersiden

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske landstræner Åge Hareide udmærkes for sit arbejde med landsholdet, og han peger på, at det er meget vigtigt, at man holder fast i en stamme, der kender til kulturen.

Af Oliver Okstrøm

Åge Hareide har i dag modtaget prisen som årets træner af B.T. for sin indsats med det danske herrelandshold, hvor han nåede frem til ottendedelsfinalen ved VM-slutrunden i sommer i Rusland.

For ham har det været vigtigt, at man har kunne bygge så meget rutine ind på holdet som muligt. Det fortæller han i et interview med førnævnte avis, hvor han dog også understreger, at ikke alle skal være ældre og erfarne, men at det også handler om noget andet.

- Du er afhængig af kontinuitet på spillersiden. De skal tage direktiverne i kampene meget hurtigt. Og så må du prøve at spille med de scenarier, som spillere kender fra deres klubber, så de ikke kommer på helt ukendt grund, siger han og fortsætter:

- Som landstræner skal du forsøge at bruge hver spillers gode kundskaber, og så må du give dem ansvar, for at det kan fungere, lyder det fra Åge Hareide.

Man har da også kunne se, at Hareides landshold har ændret sig meget lidt siden 2016, hvor han overtog jobbet efter Morten Olsen.

B.T. Coachers Prisen gives til den træner, der har skabt den mest bemærkelsesværdige præstation på nationalt og internationalt niveau i Danmark.

Tidligere har folk som Ulrik Wilbek, Erik Rasmussen, Ståle Solbakken og Kenneth Jonassen vundet prisen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.