• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Jens Stryger er ligeglad med positionen: Jeg vil bare være i startelleveren

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske forsvarsspiller Jens Stryger Larsen giver ikke så meget for, hvor han spiller på banen. Han vil bare starte inde.

Af Kenneth Jensen

Når Danmark torsdag møder Panama, er der gode chancer for, at forsvarsspiller Jens Stryger Larsen starter inde på venstrebacken.

Den 27-årige dansker har på det seneste været landstræner Åge Hareides foretrukne på venstre back, men selv er han lidt ligeglad, hvor han skal spille.

- Jeg vil bare være i startelleveren, siger Jens Stryger Larsen til tipsbladet.dk.

Historien om Jens Stryger Larsen er historien om en alsidig spiller, der kan dække mange pladser. Firmaets mand. Han har spillet højre back, og han har spillet på kanten. Senest er han rykket ind i det centrale forsvar hos Udinese, der spiller med tre centrale forsvarsspillere. På landsholdet spiller han som sagt venstre back, så når man spørger, hvor han helst vil spille, er der en årsag til, at han svarer i startelleveren.

- Det er mit ærlige svar. Jeg vil bare spille, og det sagde jeg også til min træner nede i Udinese, der kom og foreslog, at jeg skulle spille i midterforsvaret. Jeg sagde "prøv og hør, jeg har aldrig spillet den position, og jeg synes, jeg er bedre ude på siderne". Men så sagde han, at han stolede på mig og troede, at jeg kunne gøre en god figur på den position. Og så sagde jeg "ja, lad os prøve det".

- Da han efter kampen spurgte, om jeg kunne lide at spille pladsen, sagde jeg, at jeg bare kan lide at spille fodbold. Det er mit ærlige svar, og det kan godt lyde diplomatisk at sige, at jeg bare gerne vil starte inde, men sådan har jeg det. Jeg føler, jeg altid er i spil og kan spille mange positioner, siger Jens Stryger Larsen.

Den alsidighed vil Jens Stryger Larsen dog ikke nødvendigvis tilskrive som en fordel i forhold til landsholdet og landstræner Åge Hareide. Men det bør alt andet lige stille Udinese-danskeren godt i forhold til VM, hvor man i truppen har brug for spillere, der kan dække af på flere pladser.

Landstræner Åge Hareide har gjort det klart, at Jens Stryger Larsen i øjeblikket er førstevalget på positionen som venstre back, men nordmanden ser alternativerne an, for både Riza Durmisi, Nicolai Boilesen og Jonas Knudsen er udtaget til landsholdet, der ud over Panama-kampen møder Chile i Aalborg på tirsdag.

Jens Stryger Larsen er godt tilfreds med konkurrencen.

- Nu har vi to kampe her, og folk kan vise sig frem til træning og i kamp. Jeg ved godt, der har været meget fokus på, at der nu er konkurrence på den her plads, men der er altså konkurrence over det hele. Så når man er med, handler det om at være skarp og på, når chancen byder sig, fordi det gælder om at være klar. I landskampene er der ikke tid til at kunne reparere på noget, så det er kun sundt med god konkurrence, siger Jens Stryger Larsen. 

Den 27-årige Udinese-dansker har ni landskampe på cv'et - han har scoret en enkelt gang. Det var i debuten mod Liechtenstein den 31. august 2016.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus