• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

U21-landstræneren følger stortalentet Daramy: Han er interessant

Foto: Getty Images

FC Københavns Mohammed Daramy får formentlig snart dansk pas, og dermed kan han stille op for danske landshold. Det har U21-landstræner Albert Capellas også noteret sig. Han vil ikke love Daramy en plads, men kalder FCK'eren interessant.

Af Anders Dehn

Mohammed Daramy scorede sit første mål for FC København som 17-årig, han spiller jævnligt for mestrene, og han var for nylig på The Guardians prestigefyldte liste over nogle af verdens største talenter. Men han har ikke en eneste U-landskamp for Danmark.

Det er næppe, fordi han ikke er god nok. Daramy har bare ikke dansk statsborgerskab, selv om han er født og opvokset i landet, og af den grund kan eksempelvis Albert Capellas ikke udtage ham til U21-landsholdet.

Det bliver der dog snart lavet om på. Daramy fortalte i sidste uge til tipsbladet.dk, at han regner med, at han snart får et rødbedefarvet pas. Dermed er vejen banet for hans indtog i DBU-regi. Så får han lov til at køre ned ad den vej?

Læs også:FCK-talent kan få dansk pas inden for kort tid: Drømmer om landsholdet

- Han spiller næsten hver kamp, og når man spiller alle kampe på sit klubhold, er det lettere for mig at holde øje med spilleren. Men det er ikke noget, vi skal snakke om nu. Det handler om, at vi skal tage det, når det sker (at Daramy får dansk pas, red.). Nu skal vi fokusere på de spillere, der er udtaget, for det er dem, der er bedst lige nu, og som kan hjælpe U21-landsholdet, skal vi ikke tale om, siger Albert Capellas til tipsbladet.dk.

- Jeg ser tit FC København, og jeg kender ham selvfølgelig. Jeg plejer at sige: tag det skridt for skridt. Han er selvfølgelig en interessant spiller, men når han får dansk statsborgerskab, så kan vi snakke. Når det sker, beslutter vi med DBU, hvad der er det bedste for ham. Men jeg kender ham selvfølgelig, og jeg følger ham

Mohammed Daramys forældre er fra Sierra Leone, men han har endnu ikke fået nogen landskampe for det vestafrikanske land. Han slog da også fast i sidste uge, at han ser sin fremtid på de danske landshold. Om udsigten til et dansk pas sagde han:

Læs også:FCK-komet med på fornem liste: Fedt at være i selskab med Ansu Fati

- Så vil jeg selvfølgelig hellere vælge Danmark. Det vil være en stor ære at få den danske landsholdstrøje på.

Daramy når dog ikke at blive aktuel til U21-landsholdets kommende kampe. Danmark spiller to EM-kvalifikationsopgør mod henholdsvis Ukraine den 15. november og Malta fire dage senere.

Albert Capellas' hold er hidtil noteret for tre sejre i tre kampe.

Læs også:U21-landsholdet møder Ukraine og Malta: Her er truppen

Læs også:U21-landstræneren: Vi skal gribe chancen for at gå i udbrud i gruppen

Læs også:Brentford-dansker på U21-landsholdet: Det var vildt overraskende for mig

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus