• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Kenneth Jensen

Kian Hansen: Hårdeste preseason nogensinde

Kian Hansen: Hårdeste preseason nogensinde
Illustration

25-årige Kian Hansen har fået en fantastisk start på livet i Nantes og fransk fodbold. Men alt er ikke, som det plejer. Han taler endnu ikke fransk, og så benyttes han på midtbanen.

Af Kenneth Jensen

Den danske forsvarsspiller Kian Hansen rykkede i sommer fra dansk fodbold og Esbjerg til franske Nantes og Ligue 1. Den 25-årige forsvarsspiller, der endnu mangler at få debut for det danske landshold, har fået en god start på livet i Frankrig, hvor han efter seks kampe i den franske liga har været på rundens hold to gange.

Allerede efter første spillerunde var Kian Hansen at finde på rundens hold, hvor han fik en placering i midterforsvaret. Siden har han huseret på det franske holds midtbane, hvor det også er blevet til en enkelt plads på rundens hold. Men hvordan har Kian Hansen selv oplevet starten i Nantes?

- Jeg har fået en rigtig fin start hernede, og jeg forventede bestemt ikke at spille seks kampe fra start og få fuld tid i dem alle. Jeg havde heller ikke forventet at spille på den centrale midtbane i fem af kampene, men det er der ikke noget negativt ved. Jeg får lov til at spille, og vi vinder kampe, siger Kian Hansen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Jeg går ikke op i, om jeg kommer på rundens hold, men det er da dejligt med sådan en start i en ny klub. Jeg er rigtig glad for at spille hernede, og jeg føler, jeg udvikler mig som person og som spiller.

Allerede i januar købte Nantes Kian Hansen i Esbjerg, men han blev efterfølgende udlejet til Esbjerg for hele forårssæsonen. Han forklarer, at han havde en idé om, at en plads på midtbanen kunne blive aktuel i Nantes, selv om det ikke er ønskepositionen.

- Da jeg var nede og skrive under, spurgte træneren mig, om jeg kan spille central midt. Det kan jeg sagtens, men det er ikke noget, jeg foretrækker. Optimalt set spiller jeg i midterforsvaret, men jeg kan godt se, jeg har gjort det godt på den centrale midt, og vil træneren bruge mig der, så spiller jeg der, siger han.

Livet i Frankrig er nyt for Kian Hansen, der især i begyndelsen af karrieren i Frankrig oplevede, at det var en stor omvæltning i forhold til at spille i dansk fodbold.

- Jeg har helt klart haft den hårdeste preseason nogensinde. Fysisk har min krop været helt nede på nul, og mentalt har det været hårdt, fordi der er mange nye indtryk og et nyt sprog, jeg ikke taler endnu. Jeg kender heller ingen, og det er en helt ny by. Men det er det, der er med til at gøre mig stærkere, forklarer Kian Hansen, der er i gang med at lære fransk.

Nantes er i øjeblikket placeret på syvendepladsen i den franske liga med 10 point efter seks kampe, og der er kun tre point op til topholdet Marseille.

Superliga

Mere Superliga

Fokus