Midtbanespilleren, der selv har fået 18 måneders karantæne for at bryde betting-reglerne, mener at FA lukker øjnene for matchfixing,

Den tidligere Manchester CIty, Newcastle og Burnley spiller mener, at gambling er udbredt i fodbold, og at FA er klar over det. Samtidig mener han, at FA ikker er klar over problemet med matchfixing, som han mener eksisterer i fodboldverdenen.

- Fem eller seks gange i løbet af en sæson hører man rygter om, at der vil være en "fixed" kamp. Så ser du resultatet, og har det sådan lidt "yeah". Det er hvad der sker, når man tillader, at folk ikke bliver betalt eller sætter klubberne under administration. Pludselig bliver folk desperate. Matchfixing er et onde, som FA ikke er klar over, siger Joey Barton til The Sunday Times.

Den 34-årige Barton har modtaget en dom på 18 måneder karantæne, efter han erkendte at have spillet på en lang række fodboldkampe, hvilket er imod FA's betting reglement. Det har stået på i 12 år, og blev først opdaget i år. Netop det er en vigtig pointe ifølge Barton.

Vi hører kun om de kampe, hvor en eller anden ikke kunne holde sin mund, men hvor mange er der i virkeligheden tale om? De vidste ikke noget om, at jeg gamblede, og det har jeg gjort i 12 år. Så jeg er nødt til at spørge, om de er udstyret godt nok til at vide sådan noget? Og har de lyst til at vide noget om det?

Joey Barton placeredet et spil på omkring 30 kr. på, at han selv ville score det første mål for Manchester City mod Fulham i en Premier League kamp i april 2006. Det endte dog med at hans holdkammerat, Richard Dunne, scorede det første mål i 2-1 nederlaget.

Han spillede også på, at Newcastle ville vinder over Stevenage i en udekamp i FA-cuppen i 2011. Newcastle endte med at tabe 3-1.

Ifølge Barton så nåede han at placere over 15.000 væddemål siden 2004, før han blev snuppet. 1.260 af væddemålene var på fodbold. Det er meget udbredt, siger han.

- Jeg har været i omklædningsrum, hvor spillere har spillet for flere hundrede tusinde på syge ting. Enorme summer. På et væddemål.

Om FA vil gøre noget ved problemer, sætter han et stort spørgsmålstegn ved.

- FA har ingen interesse i at tage hånd om problemet, eftersom de samarbejder med et stort spillefirma. Så de vil ikke løse problemet. 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?