City tangerer sejrsrekord i storsejr over Watford i FA Cup-finalen

I engelsk fodbold sidder Manchester City på tronen, da de i denne sæson har vundet alle tre engelske turneringer. Den seneste med en 6-0-sejr i FA Cup-finalen mod Watford.

Manchester City har i den grad overtaget magten over engelsk fodbold i den seneste år, og lørdag sikrede klubben sig FA Cuppen, som samtidig sætter punktum for en sæson, hvor de har vundet alle tre engelske turneringer i form af Premier League, Carabao Cup og nu også FA Cuppen.

Det er første gang nogensinde, at et hold vinder en hjemlig treble i England. Derudover tangerer de rekorden for den største sejr i en FA Cup-finale.

Det tredje trofæ kom efter en sejr på ydmygende 6-0 over Watford foran 90.000 tilskuere på Wembley i London, hvor Manchester City ikke gav så meget som en centimeter til deres modstandere, og efter 26 minutters spil kom City foran med 1-0, da David Silva flugtede bolden i kassen.

Herefter var det Raheem Sterling, der havde sidste fod på bolden, da det blev til 2-0, selvom bolden uden tvivl var gået i mål. Men englænderen stak lige nøjagtig foden frem, da bolden var på stregen efter en fin afslutning fra Gabriel Jesus.

Efter pausen kom Kevin De Bruyne på banen, og han skulle bare bruge seks minutter på banen, inden han afsluttede et kontrastød med at finte målmanden og lægge bolden køligt i mål til 3-0 efter godt en times spil.

Få minutter efter fik Gabriel Jesus det mål, som han gik glip af i første halvleg, da han snød Watfords offsidefælde og gik direkte mod målmand Gomes, som han overlistede til 4-0 - og med ni minutter tilbage af kampen gjorde Raheem Sterling målfesten med 5-0.

Han var dog ikke færdig, og med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid sparkede Sterling bolden ind til 6-0, som dog også kunne være blevet større.

Rekorden for den største sejr i FA Cup-finalen blev dermed tangeret, da Manchester City gjorde som Bury tilbage i 1903, da de slog Derby med 6-0.