• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Legende advarede ny Newcastle-træner: Det er et hårdt og giftigt job

Alan Shearer frarådede Steve Bruce at tage jobbet som Newcastle-træner. Det er et hårdt og giftigt job, mener legenden.

Af Victor Risager

Steve Bruce blev onsdag præsenteret som Newcastles nye cheftræner på en treårig aftale, men stod det til klublegende Alan Shearer skulle Bruce aldrig have taget det job.

Til en middag med Steve Bruce advarede Alan Shearer træneren mod at tage jobbet, der er blevet berygtet på grund af klubbens angiveligt uambitiøse ledelse. Det afslører Shearer i en klumme i The Sun. 

Læs også: Officielt: Steve Bruce afløser Benitez i Newcastle

- Jeg var til middag med Steve Bruce for tre uger siden. Det var lige efter, at Rafa Benitez havde forladt Newcastle, og vi talte om, hvad han skulle gøre, hvis han blev kontaktet og tilbudt jobbet. Mit råd til ham den aften var simpelt: ”Nej, nej, nej, nej, tag ikke jobbet”, skriver Shearer og tilføjer:

- Jeg sagde, ”Hvorfor skulle du være anderledes end Kevin Keegan og Rafael Benitez? Og hvis du tager det, må du være skør, fordi du ved, hvordan det er der.”

Alan Shearer kalder samtidig Newcastle-jobbet for det hårdeste og mest giftige job, Steve Bruce har påtaget sig i sin karriere. Og Steve Bruce ved, hvordan arbejdsforholdene, hvorfor han ikke vil have nogle undskyldninger for at have taget jobbet, mener Shearer.

- Som individ tror man altid, at man kan være den, der ændrer tingene, selvom det sjældent ender med at være tilfældet. Men Steve kan slet ikke have undskyldninger, hvis det går galt, fordi han ved præcis, hvilken opgave han påtager sig. Han ved, hvad der foregår, og hvad der er foregået tidligere. Han ved, hvor trætte fansene er.

- Han ved hvordan klubben bliver ledet. Det er ikke en hemmelighed mere. Dette er uden tvivl det hårdeste og mest giftige job, Steve nogensinde har taget. Intet job er umuligt, men denne er meget, meget vanskelig af så mange forskellige grunde, skriver Shearer.

Newcastles fans er efter sigende også utilfredse med, at Newcastle har hyret Steve Bruce. Ifølge lokalavisen Chronicle Live mener tilhængerne, at hyringen af Steve Bruce er et skridt i den forkerte retning efter Rafael Benitez, og de er så utilfredse med ledelsen, at de planlægger at boykotte sæsonpremieren i Premier League.

I sidste sæson sluttede Newcastle som nummer 13 i Premier League.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.