• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Newcastle United kan blive opkøbt af selskab fra Mellemøsten

Newcastle United kan blive opkøbt af selskab fra Mellemøsten
Foto: Getty Images

Den engelske fodboldklub Newcastle United er til salg, og lige nu ligner bedste bud på en ny ejer et selskab fra Mellemøsten, der ledes af Amanda Staveley.

Af Kenneth Jensen

Englænderen Mike Ashley vil ikke mere.

Sports Direct-ejeren har sat Newcastle United FC til salg, og 10 år efter han købte klubben, håber Mike Ashley på at sælge klubben allerede inden jul.

Det kræver selvsagt, at der er nogen, der er villige til at betale de penge, som Mike Ashley ønsker for klubben, og nu begynder der at tegne sig et billede af, at et selskab, der har penge fra Mellemøsten på kontoen, er bedste bud på en ny Newcastle-ejer.

Selskabet, der hedder PCP Capital Partners, er anført af engelske Amanda Staveley, 44 år, og ifølge avisen The Chronicle er det et selskab, der har mere end 200 milliarder danske kroner til rådighed.

Ifølge samme avis, der dækker Newcastle United FC intensivt, har Amanda Staveley underskrevet en "non disclosure agreement" - på dansk hemmeligholdelsesaftale - og den beviser, at selskabet er meget interesseret i at købe Newcastle United, og derfor vil se nærmere på økonomien og aftalerne i klubben.

Andre selskaber har også kig på Newcastle, men ingen lader til at være villige til at betale en pris lige i underkanten af tre milliarder danske kroner, som Mike Ashley angiveligt ønsker for at sælge Newcastle United.

Amanda Staveleys selskab virker dog til at være tættest på, for hun er sammen med sit selskab rede til at byde omkring 2,5 milliarder danske kroner for Newcastle United.

Ifølge engelske medier vil Amanda Staveley investere mere end en milliard kroner i førsteholdet, hvis det altså ender med at blive hendes selskab, der køber Newcastle United.

Hvis navnet Amanda Staveley ringer en klokke, er det, fordi hun tidligere har været inde over store aftaler i og omkring Premier League. Det var eksempelvis Staveley, der stod for at lave aftalen mellem Manchester City og Sheikh Mansour bin Zayed Al-Nahyan, da han købte Manchester City i 2008, og hun har også tidligere forsøgt at købe Liverpool. Hun er flere gange denne sæson blevet set på St James' Park i Newcastle.

Mike Ashley har været en særdeles upopulær ejer, siden han købte Newcastle i 2007 - balladen startede i 2008, hvor Kevin Keegan stoppede som manager for Newcastle efter en masse brudte løfter, og siden har Ashley ikke været vellidt.

Newcastle United er også to gange rykket ud af Premier League, så nu håber de mange geordies naturligvis på mere stabilitet og bedre tider.

Superliga

Mere Superliga

Fokus