• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Ole Hoffskov

Rasende Wayne Rooney: Blev behandlet som forsøgskaniner

Foto: Getty Images

Wayne Rooney har meget svært ved at forstå, hvorfor engelsk fodbold først blev suspenderet i løbet af fredagen.

Af Ole Hoffskov

Premier League er som de fleste andre ligaer i Europa blevet suspenderet på grund af coronavirus, men englænderne var meget sene til at parkere fodbolden. Så sent som torsdag var meldingen, at man ville afvikle kampene og tilmed med publikum på tribunerne.

Kort efter tikkede der dog en melding ind om, at Arsenal-manager Mikel Arteta og Chelsea-talentet Callum Hodson-Odoi var blevet testet positiv for coronavirus, og derfor blev klubberne indkaldt til et hastemøde.

Fredag blev det så meldt ud, at engelsk fodbold suspenderes frem til 4. april - det var alt for sent, mener Wayne Rooney.

Læs også:Ståle Solbakken: UEFA har økonomi til at vente

- Efter krisemødet blev den rigtige beslutning truffet, men inden da føltes det næsten, som om fodboldspillere i England blev behandlet som forsøgskaniner, skriver Wayne Rooney i sin klumme i The Times.

Torsdag morgen blev det kendt for offentligheden, at tre spillere i Leicester City havde vist symptomer på coronavirus. Wayne Rooney, der til dagligt spiller i Derby, stod foran et opgør mod Millwall lørdag eftermiddag. Millwall havde netop mødt Nottingham Forest, hvor klubejer Evangelos Marinakis var blevet testet positiv.

Englands premierminister Boris Johnson udtalte torsag eftermiddag, at der ikke var nogle medicinske grunde til at forbyde sportsbegivenheder. 

Læs også:Erik Sviatchenko: Kritisabelt, at man ikke har koordineret fælles stop

- Det virker forbløffende, at selvom tre Leicester-spillere viste symptomer, skulle vi alligevel spille disse kampe. Da nyheden om Mikel Arteta så kom, blev der pludselig indkaldt til et krisemøde. Hvad er forskellen? Er det, fordi Arteta er et større navn, spørger Wayne Rooney.

Der er ikke registreret flere tilfælde af coronavirus i Premier League-klubberne i løbet af weekenden. 

Læs også:AGF sender også spillerne hjem: De får den nødvendige opbakning

Læs også:AGF-direktør: Jeg frygter, at vi ikke kommer til at spille igen

Læs også:Superliga-boss: Vi kan slække på økonomiske krav til klubberne

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.