• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kristoffer Weibel

Wenger var bekymret for Ramsey

Wenger var bekymret for Ramsey
Illustration

Arsenal-træner Arsene Wenger var bekymret for midtbaneprofilen Aaron Ramsey for et år siden.

Af Kristoffer Weibel

Arsenals midtbanespiller Aaron Ramsey har haft en fantastisk sæson for Arsenal, har scoret massevis af mål og er en af hovedårsagerne til, at klubben ligger på førstepladsen i Premier League. Men tingene så anderledes ud for et års tid siden, hvor det walisiske stortalent havde det svært.

- For et år siden tvivlede folk på Ramsey. Man kunne se, at fansene var utålmodige. I sådan en situation tænker du som manager: Skubber jeg på, med fare for at han går mere ned, eller giver jeg ham luft, så han kan få en ny start? Det er altid svært at vurdere, fordi det hænger sammen med deres mentale tilstand, siger Wenger.

- Når deres selvtillid er nede, er spillerne selvfølgelig i problemer. Men Aaron Ramsey er selvsikker, og man må give ham ros for den transformation, han har gennemgået. Han fortjener den ros, fordi han kunne bearbejdede det. Han kunne komme tilbage, aldrig give up og overbevise alle om, at han har den nødvendige kvalitet, siger Wenger.

Ifølge Arsenal-træneren har Ramsey altid haft masser af vilje til at arbejde hårdt for holdet, men har inden for det seneste år forbedret sine tekniske evner, hvilket har gjort en forskel.

- Han har forbedret sin førsteberøring, sin afslutningsevne, kvaliteten af sine lange afleveringer og sit blik for spillet, siger Wenger.

Selv lader 22-årige Ramsey sig ikke rive med af, at det går bedre end nogensinde.

- Jeg er bare glad for, hvordan det hele går. Jeg fokuserer på at forbedre mig og nyder, hvordan jeg og holdet spiller. Jeg ved, at der er plads til forbedringer, og det arbejder jeg hårdt på, lyder det fra midtbanespilleren. 

Arsenal og Ramsey skal i aften spille Champions League-kamp hjemme mod Marseille. Arsenal fører lige nu Gruppe F med ni point for fire kampe. Napoli har ligeledes ni point, Dortmund har seks og Marseille ligger klart sidst med nul point. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus