Arsenal-manageren vil indføre en straffeboks og 10 minutters straf til spillere, der er for voldsomme.

Arsene Wenger er en mand med visioner. Men ikke kun på egne og Arsenals vegne - også når det gælder fodboldspillet som helhed. Den franske træner har længe været fortaler for videoteknologi til at afgøre situationer med mål eller ej, men nu bidrager han så med endnu en - for topligaer - revolutionerende regelændring.

- En straffeboks er værd at overveje i min optik. Nogle gange ser du spillere på kanten af det røde felt. Hvis dommeren kunne vise ham ud i 10 minutter - ligesom i rugby - så ville det måske være en mulighed for manageren til at få ham kølet ned og fokusere på sit spil. Det ville være bedre i det lange løb, siger Wenger til Arsenals hjemmeside.

Således ønsker franskmanden regler, som mange kender fra de danske seriekampe, hvor et gult kort giver 10 minutter til at køle af. På denne måde får man også en mere fair strafudmåling.

- Som det er nu, så hvis en spiller får et gult kort, kan han være i karantæne i næste kamp. Men måske skal han spille mod Manchester United i den kamp, og så har de en fordel, mens det hold, som han har begået frispark mod på dagen, ikke får nogen fordel.

- Oveni det så er de i disfavør, fordi en af deres rivaler får en fordel. Nogle gange tænker man: "Hvor er logikken?". Det ville være bedre at tage straffen på dagen og give fordelen til det hold, som er blevet forulempet, siger Wenger.

Om regelændringen er noget, som Arsene Wenger har i sinde at foreslå på et mere formelt plan, melder historien intet om. Men interessant er det.

SENESTE NYT...
OP | NED