Barcelona slutter succesfuldt årti af med stensikker sejr

Barcelona tog en 4-1-sejr over Alaves lørdag eftermiddag, som samtidig markerer en afslutning på et årti med massevis af trofæer.

FC Barcelona leverede for første gang i 17 år et målløst El Clasico, da de onsdag mødte Real Madrid hjemme på Camp Nou. Lørdag fik catalanerne dog åbnet op for målscoringen igen, da Alaves var på besøg.

Det endte med en stensikker 4-1-sejr til Barcelona i en kamp, hvor det til tider kunne se ud til, at Alaves allerede var taget på juleferie inden denne kamp, som samtidig er den sidste på denne side af jul og nytår for begge mandskaber.

Barcelona kom i front efter 14 minutter, da Antoine Griezmann udnyttede en fejl i Alaves-forsvaret og gjorde det til 1-0. Kort før pausen fordoblede Arturo Vidal dén føring, og i anden halvleg betød det ikke meget, at Pons fik reduceret til 2-1.

Både Lionel Messi og Luis Suarez fik nemlig begge scoret. Det var desuden Messis 13. mål i La Liga i denne sæson, hvor han indtil videre er topscorer.

Sejren betyder, at Barcelona er på førstepladsen med tre point ned til Real Madrid, som spiller søndag mod Athletic Bilbao. Derudover er Barcelonas målscore fem mål bedre end Real Madrids.

Næste opgave for Barcelona er efter julepausen, hvor de møder lokalrivalerne fra Espanyol 4. januar.