• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Anders Dehn

Efter Barcelona-skifte: "Braithwaite er blevet 20 gange mere værd"

Foto: Getty Images

Ekspert vurderer, at Martin Braithwaite står med gode kort på hånden, når han skal forhandle kontrakt med sin støvlesponsor, Nike.

Af Anders Dehn

Martin Braithwaite skrev under på sit livs kontrakt i torsdags. Både sportslig og (formentlig) økonomisk. På begge parametre er FC Barcelona i en liga, som ingen af hans hidtidige klubber er i nærheden af.

Skiftet kan desuden vise sig at kaste endnu en fordel af sig, siger ekspert til Ekstra Bladet. Mads Keilberg Johansen, der er digital chef ved Holm Kommunikation, vurderer, at Braithwaites værdi som reklamesøjle er mangedoblet, alene fordi han nu optræder for FC Barcelona.

Læs også:Leganés vil erstatte Braithwaite - men venter stadig på lov til det

Det kan eksempelvis smitte af på danskerens personlige sponsorater. I øjeblikket har han Nike som støvlesponsor, og den slags kontrakter bør give noget mere i fremtiden.

- Det er helt sikkert, at han lige pludselig er blevet 20 gange mere værd. Også for Nike, uanset hvor store de er. Det er nok ikke Nike, der kommer og siger, at han skal have flere penge. Men Martin Braithwaite står nok i en ret god situation, når det handler om en forbedring af den aftale, siger Mads Keilberg Johansen til Ekstra Bladet.

Det er ikke kun Braithwaite selv, der nyder godt af skiftet. Også TV2, der har rettighederne til La Liga, mærkede en øget interesse for landsholdsspillerens første kamp for Barcelona. Weekendens opgør mod Eibar blev det næstmest sete på den nye kanal TV2 Sport X.

Læs også:Eriksen og Inter kan spille Europa League-kamp for lukkede døre

- Det er fantastisk. At Christian Eriksen ville skifte til enten Spanien eller Italien, havde vi en formodning om, men at Barcelona går ud og køber Martin Braithwaite, havde vi ikke set komme, og det er jo en kæmpe appelsin i vores turban. Ren Fætter Højben, det må vi erkende, sagde Frederik Lauesen, der er sportschef på TV 2, til tipsbladet.dk tidligere mandag.

Braithwaite debuterede i Eibar-kampen og var direkte involveret i to Barcelona-mål. Først et indlæg til Lionel Messi, og siden scorede Arthur Melo på en ripost fra et Braithwaite-skud.

Læs også:Tydelig Braithwaite-effekt på TV 2: Det er ren Fætter Højben

Læs også:Thomsen efter 0-0: Det ene point kan sikre top seks

Læs også:Overraskelse: Martin Braithwaite flyver med til Champions League-opgør

Læs også:Braithwaite-agent afviser vild klausul: Det er komplet bullshit

Læs også:Braithwaite: Vasker ikke mit tøj efter kram med Messi

Superliga

Mere Superliga

Fokus