Ødegaard viste klassen for Sociedad, der stempler ind i top fire med sejr

Real Sociedad vandt søndag eftermiddag med 4-3 ude mod Osasuna. Dermed er de nu at finde i top fire i La Liga.

Søndag eftermiddag tørnede Osasuna og Real Sociedad sammen i en kamp, hvor udeholdet med en sejr kunne stemple ind i top fire i La Liga.

Det faktum få ud til at motivere gæsterne, der lagde ud med lyn og torden. Den norske lejesvend fra Real Madrid Martin Ødegaard førte an i Real Sociedads gode start, og efer 15 minutters spil satte kreatøren sin holdkammerat Mikel Oyarzabal op med en maskeret pasning. Herefter kunne spanieren nemt sende bolden i kassen med en sikker inderside. 1-0 til udeholdet.

Små tre minutter efter var Sociedad på spil igen. Denne gang var det Portu, som kom på tavlen. Han opsnappede bolden efter en omgang tvivlsom boldbehandling fra Osasuna-forsvaret. Herefter var han alene med hjemmeholdets keeper, som han med sikkerhed udplacerede.

2-0-scoringen fik ikke gæsterne til at sænke tempoet. Tværtimod. Efter 28 minutters spil stjal Martin Ødegaard igen fokus. Real Sociedad blev tildelt et frispark fra en gunstig position, og her viste nordmanden, hvorfor han i mange år har været udråbt som et af de største talenter i verden. Han hamrede nemlig frisparket helt op i krydset til 3-0. Verdenklasse udført.

Gæsterne fra Sociedad så ud til at gå til pause med en solid 3-0-føring, men i tillægstiden fik forsvarsspilleren, Aridane, reduceret med et flot hovedstød. Dermed var stillingen 3-1 ved pausefløjt.

I anden halvleg fik hjemmeholdet ganske hurtigt bygget videre på det momentum, som scoringen kort før pausen havde givet. I det 48. minut scorede Luis Ezequiel Avila nemlig til 3-2, og så var kampen for alvor åben igen.

Desværre for hjemmeholdet blev Facundo Roncaglia tildelt et rødt kort i det 71. minut, og derefter så det svært ud for Osasuna.

Otte minutter senere kom det, der lignede dødsstødet så, da Alexander Isak lukkede kampen med en 4-2-scoring.

Hjemmeholdet fik dog bragt spæding i opgøret på ny, da Luis Ezequiel Avila blev dobbelt målscorer med en formidabel scoring, hvor han på egen hånd satte to Sociedad-forsvarsspillere til vægs og efterfølgende headede bolden i mål.

I sidste ende holdt gæsterne dog stand, og dermed endte det med tre point til Real Sociedad, der nu ligger på fjerdepladsen i La Liga med 31 point. Osasuna indtager fortsat 11. pladsen i tabellen.