Superliga

Læs stort interview med Roy Carroll

Inden lørdagens hjemmekamp på Fionia Park, modtager Roy Carroll Tipsbladets "Det Gyldne Bur" som det synlige bevis på titlen som Årets Målmand 2009. Tipsbladet.dk bringer her det store intervew med Carroll fra da han blev kåret i december 2009.

Vanvittige afrikanere og afslappede danskere

Og der er også noget at glæde sig over for Carroll. OB har haft et godt efterår, og tilvænningen til dansk fodbold er gået hurtigt for Roy Carroll, der i sin første kamp knapt kendte navnene på sine danske holdkammerater, men nu har et godt samarbejde.

»Der er ikke den store forskel mellem danske og engelske forsvar, hvis bare de kan forstå, hvad jeg siger. Det tror jeg nu nok, at de kan. De snakker alle godt engelsk, og det fungerer godt i øjeblikket, og jeg håber, det kan fortsætte. Sådan fungerer det over alt i verden, og det er det, det handler om. Men det er klart, at det går hurtigere i England og Premier League, for der er masser af klassespillere fra hele verden. Jeg kan huske, at min debut for Manchester United var i Premier League. Aston Villa scorede efter fem minutter i min første kamp, og jeg kan stadig huske det. Det gik meget hurtigt, både farten i bolden og afleveringerne,« siger Carroll, der egentlig mest har skulle vænne sig til OB's »afrikaner-bande« med Utaka, Djemba-Djemba og Demba-Nyrén.

»De er vanvittige. Det tog lidt tid at vænne sig til den måde de fejrede deres scoringer på, men jeg er vant til det nu, og så længe de bliver ved med at score, er jeg glad,« siger Carroll, der med et smil tilføler, at han ikke er den store danser selv, men nøjes med at kigge på, når der festes igennem.

Og livet uden for kridtstregerne har også været godt i dette efterår, selvom det har været anderledes at bo i lille Danmark, når man kommer fra engelske storbyer som London og Manchester.

»Det danske folk er mere venlige. Jeg siger ikke, at englændere er uvenlige, men de har bare alt for travlt. Der er så mange mennesker, som er stressede og går rundt og har travlt hele tiden. I Danmark ser man folk sidde på bænke, cykle rundt og jogge hver eneste dag. Det er mere afslappet herovre og her er mere rent. I England er folk også flinke og rare, men det hele går så hurtigt derovre. Det er mere afslappet her,« lyder nordirerens betragtninger fra den odenseanske hverdag.