• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Oliver Okstrøm

Juventus appellerer Calciopoli-dom endnu engang

Foto: Getty Images

Det er snart 13 år siden, at Juventus blev ramt af Calciopoli-sagen, men man har ikke lagt den fra sig endnu.

Af Oliver Okstrøm

Tilbage i 2006 fik Juventus frataget mesterskaberne i både 2004/05- og 2005/06-sæsonen. Førstnævnte endte med at stå uden en italiensk mester, mens den anden blev tildelt Inter, som oprindeligt blev nummer tre i den sæson.

Det skete, da Milan ligeledes blev dømt, og så var det altså den anden Milano-klub, som pludselig stod med mesterskabet. I de følgende år har Juventus kæmpet for at få lavet dommen om - dog uden held.

Nu har Torino-klubbens præsident Andrea Agnelli atter valgt at appellere, så de igen kan stå som mestre - eller at Inter i det mindste bliver fratrukket mesterskabet fra 2006.

Det skriver den italienske avis Corriere della Sera.

Her er det både sportens øverste instans, CONI, samt det italienske fodboldforbund, der har modtaget en appel. I den seneste tid har der været yderligere sager, hvor Juventus har forsøgt at få omstødt dommen, men her har spørgsmålet om, hvem der skal afgøre sportssager været et omdrejningspunkt, ligesom at forældelsesfristen også har spillet ind.

Tilbage i 2006 endte det ikke kun med, at Juventus mistede to mesterskaber. De blev ligeledes tvangsnedrykket til Serie B, hvor de startede ud med minus ni point.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.