Superliga

»Fuck you« koster Eric DD tre dage

Eric Djemba-Djemba får tre spilledages karantæne, efter han har fået 45 karantænepoint. Blandt andet for at sige "fuck you" til dommeren.

Eric Djemba-Djemba fik to gule kort lige efter hinanden, da OB i mandags smed en 1-0 føring over styr i overtiden mod FC Midtjylland. Kortene blev givet af dommer Jakob Kehlet for brok.

Djemba-Djemba får 17 karantænepoints for sine to gule kort og det efterfølgende røde, og DBU's disciplinærudvalg har nu besluttet at give ham 28 ekstra point for at bruge ordene "fuck you" til Jakob Kehlet og til fjerdedommeren Michael Tykgaard.

Det betyder, at Djemba-Djemba når op på i alt 65 karantænepoint, og med tildelelsen af de 45 point passerer OB'eren tre grænser i karantæneregnskabet, hvorfor han misser morgendagens kamp mod FC Nordsjælland, kampen 2. påskedag mod SønderjyskE og den efterfølgende hjemmekamp mod Esbjerg.

LÆS OGSÅ: "Luk røven" koster Krohn-Dehli to karantænedage

Disciplinærudvalget kalder Eric Djemba-Djembas sprogbrug for fornærmende, hånende og upassende. DBU forklarer endvidere, at Djemba-Djemba brokkede sig over, at Jakob Kehlet havde lagt for meget tid til, men unionen forsvarer Kehlets beslutning med følgende statement:

- Spillerens protester var blandt andet rettet mod omfanget af den tid, Jakob Kehlet havde vurderet, der skulle lægges til kampens ordinære spilletid på 90 minutter. Ved udløbet af den ordinære spilletid angav kampens fjerdedommer en ekstra spilletid på (minimum) fem minutter. Idet OB herefter blandt andet valgte at foretage en udskiftning, kan dommeren helt i overensstemmelse med fodboldreglerne lægge yderligere 30 sekunder til kampen, som anses for en standardtid ved udskiftninger, og derfor er tidsangivelsen ved kampens udløb naturligvis kun en angivelse af den tid, der som minimum lægges til, skriver de.

OB tager DBU's beslutning til efterretning og forklarer på sin hjemmeside, at de ikke har yderligere kommentarer i sagen.