Bedst og værst: Mortensen scorede og skyldte et par stykker

Tipsbladet.dk zoomer ind på AGF's 0-3 sejr over AC Horsens i Superligaens nedrykningsspil fredag aften.

AC Horsens – AGF: 0-3 (0-1)
0-1 Patrick Mortensen (10’)
0-2 Mustafa Amini (78')
0-3 Patrick Mortensen (88')

Kampens bedste:

AC Horsens:
Det var ikke alverden, der fungerede for Horsens fredag aften, og det vidnede systemskiftet allerede efter 20 minutter også om. Matej Delac leverede dog flotte redninger i første halvleg, hvor han reelt holdte Horsens inde i opgøret. Desuden leverede Bjarke Jacobsen en fin arbejdsindsats på hjemmeholdets midtbane, der ellers ikke fik fat i meget.

AGF:
Patrick Mortensen var med sine to mål en vigtig faktor AGF's sejr i Horsens, og det kan vise sig utroligt vigtigt, hvis AGF kan få Mortensen i gang for alvor. Det er dog værd at nævne, at Patrick Mortensen med lidt held og kynisme kunne have lavet hattrick allerede inden pausen, og desuden ramte overliggeren. Bror Blume fik en sjælden startplads, og han leverede et fint aftryk sammen med Mustafa Amini, der krydrede præstationen med en scoring.

Kampens værste:
AC Horsens leverede en yderst tvivlsom omgang forsvarsspil, da AGF fordoblede føringen. Mikkel Qvist dækkede bolden af ved egen baglinje, inden han smed bolden væk, hvilket resulterede i en AGF-scoring. Desuden skal Patrick Mortensens afbrænder i første halvleg nævnes, mens Mustapha Bundu kort før tid blot kunne have lagt bolden til rette for Patrick Mortensen, der havde frit mål, men i stedet afsluttede han sløjt lige på Matej Delac.

Kampens detalje:
Det er sjældent, at der bliver skiftet ud i første halvleg, men i fredagens kamp skiftede begge hold allerede inden for den første halve time. AC Horsens' midtbane fungerede ikke optimalt, og det måtte Tobias Arndal betale prisen for, da han allerede efter 23 minutters spil blev taget ud til fordel for Sammy Skytte. Alexander Munksgaard udgik med en skade for AGF, og det resulterede i, at Jakob Ankersen blev sendt ned på højre back, og det så ud til at komme bagpå kantspilleren.