• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Crone vender tilbage til Brøndby: Det bliver en speciel kamp

Silkeborg-spilleren Svenn Crone er tilbage i Superligaen, efter han i sidste sæson var med til at spille Silkeborg IF til en oprykning. Først dyst er mod sin tidligere arbejdsgiver fra Brøndby.

Af Kenneth Jensen

Superligaen vender fredag tilbage, og det bliver også til en retur til to klubber, der har brugt sidste sæson på at spille sig i Superligaen.

Silkeborg IF vandt NordicBet Ligaen, mens Lyngby BK var gennem playoffkampe mod Vendsyssel, før det blev til en oprykning, og nu skal de to klubber så se, om de kan etablere sig i dansk fodbolds bedste række.

For Silkeborg bliver det en svær start, når klubben på søndag gæster Brøndby IF. Sidst, de to hold mødtes, tabte SIF pokalfinalen til Brøndby, og dengang var Svenn Crone Brøndby-spiller. 

Nu spiller højrebacken for Silkeborg og møder for første gang Brøndby i en kamp, hvor han skal være med til at stække den klub, han fik sin fodboldopdragelse i.

- Jeg glæder mig enormt meget, siger Svenn Crone til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det er en speciel kamp. Jeg er ikke nervøs for kampen, selv om det er der, jeg startede som ung og kom igennem systemet. Det gør det bare ekstra specielt for mig.

Der er ingen tvivl om, at Brøndby er storfavorit til kampen, men Svenn Crone tror på, at Silkeborg-holdet kan få noget ud af opgøret.

- Vi går efter de tre point, og vi taler ikke om kun at få et enkelt point med hjem. Sådan må det være. Vi blev nummer et i første division, og vi kommer med masser af selvtillid efter en god start på preaseason, hvor vi har vundet alle kampe og fået en ny spillestil ind under huden, siger Crone, der dog godt ved, at det bliver noget andet på søndag i forhold til det, holdet mødte i sidste sæson:

- Vi er underdogs, og det betyder, at vi ikke har pres på vores skuldre. Det er Brøndby, der har pres på, fordi de skal vinde første kamp. Så jeg håber og tror på, at vi kan få et godt resultat.

Svenn Crone var selv en meget vigtig figur i sidste sæson, hvor han med masser af assists var med til at sikre Silkeborg oprykning. Nu håber han på at kunne fortsætte formen fra NordicBet Ligaen og sikre Silkeborg en god sæson i Superligaen.

Mens Crone møder Brøndby for første gang, møder Jens Martin Gammelby Silkeborg for første gang siden sit skifte for lidt over et år siden.

Der er kampstart søndag klokken 18.00.

Superliga

Mere Superliga

Fokus