EfB tog første sejr i denne sæson: Styrede opgøret mod Sønderjyske

Med en sejr på 1-0 har EfB nu fået deres første sejr i denne Superliga-sæson

EfB tog en sejr på 1-0 over Sønderjyske i en kamp, hvor de havde stort spilovertag. Dermed har vestjyderne taget deres første sejr i denne sæson.

Som kampen udviklede sig var det hurtigt oprykkerne fra Esbjerg, der satte sig i teten. I første halvleg var det særligt henover højresiden, at EfB-mandskabet var allerfarligst, når Anyembe kunne komme rundt om Sønderjyske-forsvaret og lægge en bold skråt tilbage.

Her havde Oti eksempelvis et godt forsøg på Sønderjyske-målet efter dén opskrift, men her diskede Sønderjyske-målmand Mielitz op med en flot fodparade.

Overtaget stod på i stort set hele halvleg, men Sønderjyske havde dog også forsøg ved både Greko og Lieder, men skarpheden manglede. Når man ikke får så mange tilbud, så gælder det om at slå til, når de så opstår. Det kunne sønderjyderne ikke.

EfB havde omvendt mange tilbud, som blev misbrugt, men man havde fornemmelsen af, at det nok skulle komme på et tidspunkt. Sidst på første halvleg fik Oti igen en god mulighed, hvor Sønderjyske igen var spillet fra hinanden.

Efter pausen blev Sønderjyske fortsat presset meget, og selvom EfB til tider havde svært ved at blive helt farlige, så var det ikke meget man så til Sønderjyske. Efter 74 minutters spil skulle det lange pres give bonus.

Her var det Oti, som spillede Jesper Lauridsen ind i feltet, hvorefter bolden blev spillet videre til Joni Kauko, som sparkede bolden i mål. Her så det ud til, at Sønderjyske-spillerne var omdannet til træningskegler.

Det nåede Sønderjyske aldrig at få svaret ordentligt tilbage på, og dermed kunne EfB tage de tre point.

EfB indtager nu 10. pladsen, mens Sønderjyske er nummer 12.