• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Efter lang pause: Træner forventer vild energi fra FC Nordsjælland-holdet

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Superliga-klubben imponerede i starten af foråret med 10 af 12 mulige point inden coronavirus-pausen. Træner Flemming Pedersen tror på, at holdet kan komme flyvende ud af startblokken igen.

Af Kenneth Jensen

Silkeborg IF har kniven for struben, når FC Nordsjælland fredag gæster Søhøjlandet, men midtjyderne skal ikke forvente at få noget foræret. For FC Nordsjælland-mandskabet er sultent, og træner Flemming Pedersen forventer et hold, der kommer med en vild energi.

Farum-klubben viste store kvaliteter til at åbne foråret med, da det blev til 10 af 12 mulige point, inden coronavirus altså satte ligaen på pause. Det momentum og den selvtillid er dog ikke gået glemt i løbet af pause, forsikrer Nordsjællands træner.

- Den øgede forståelse for hinanden blev grundlagt i preseason og på træningsture til Ghana og Spanien. Alt det har vi jo stadig, selv om vi har været væk fra hinanden i fire uger. Det er ikke noget, man bare lige glemmer. Der er en vildt stor energi i truppen, og spillerne har det godt, forsikrer Flemming Pedersen til tipsbladet.dk.

Nok er der sult og stor energi, men det, der kan mangle, er noget rytme i spillet, erkender Flemming Pedersen.

- Det arbejder vi med i det daglige, og det handler om mønstergenkendelse og kollektive bevægelser. Og der mangler måske noget timing. Det er ikke det fysiske, men et spørgsmål om fodboldform. Det kommer kun i takt med, at vi får spillet nogle kampe. Eneste forskel nu i forhold til vinteropstartsfasen er, at i vinter havde vi fire-fem træningskampe, nu har vi kun hart én, siger FC Nordsjællands cheftræner.

Læs også:Silkeborg har udtaget kamptruppen: Flere folk er ude

Cheftræneren har en del udenlandske spillere i truppen - flere fra Ghana - og han har oplevet, hvordan spillerne har taget hånd om hinanden og især de udenlandske spillere i den svære periode. Særligt, da epidemien var værst. 

- De har været gode til at passe på hinanden og har blandt andet ringet sammen på Facetime. Nogle af de helt unge har boet på hotellet, det har jeg jo også, og dem har jeg været i nærheden af. De har klaret sig godt. De har holdt en stor kontakt til deres familier i Ghana.

- Det har været sådan, at familierne i Ghana har været nervøse for drengene heroppe, fordi de har set, hvordan smitten i Danmark var slem, og drengene her har følt sig sikre, fordi de har enten været isoleret eller på hotellet. Men de har været nervøse for familierne i Ghana, og derfor var de også glade for, at Ghanas præsident lukkede landet ned, siger Flemming Pedersen med henvisning til, at Ghana klarer sig ganske fint i kampen mod coronavirus.

FC Nordsjælland kan med tre point opgøret sikre sig en plads i top seks, hvis andre resultater går FCN's vej. Der er kampstart 19.00 i Silkeborg.

Læs også:SIF-træner om brasiliansk muskelbundt: Har aldrig haft en stækere spillere

Læs også:Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE

Læs også:Fakta: Fem nedslag i den afbrudte Superliga-sæson

Læs også:Superliga-powerranking: FC Midtjylland er knivskarpe, og Brøndby rykker

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020