• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE

Foto: Getty Images

SønderjyskE har fået skovlen under Brøndby IF to gange i denne sæson. Kan Glen Riddersholms mandskab gøre det en tredje gang tirsdag aften?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag den 2. juni klokken 19.00
Spillested: Brøndby Stadion 
Dommer: Sandi Putros 
På TV: 3+
Hashtag: #bifsje 

Holdnyt:
Brøndby IF:
Forårets første fire kampe var en blandet fornøjelse for Brøndby-mandskabet, der sluttede af med 2-2 på udebane mod FC Nordsjælland.

Nu venter en hjemmekamp mod SønderjyskE, og Niels Frederiksens mandskab har revanche til gode mod Haderslev-klubben, der vandt det første Superliga-opgør i denne sæson og desuden har sendt Brøndby ud af pokalturneringen.

Brøndby hjemsendte ikke spillerne under coronapausen, så de havde mulighed for at holde træningen ved lige i små grupper, og måske kan det give de blå-gule en lille fordel på den korte bane.

Brøndby har spillet tre testkampe op til genstarten, og de har både kastet en sejr og et nederlag mod Lyngby af sig. Desuden tabte et reservespækket mandskab 2-4 mod NordicBet Liga-klubben Hvidovre IF.

Kasper Fisker er vendt tilbage fra sin lange skadespause, men kampen kommer nok en tand for tidligt for Fisker. Joel Kabongo er også vendt tilbage efter en længerevarende skade, men er formentlig ikke i betragtning til en plads i startopstillingen.

Ude er Tobias Børkeeiet, der er i gang med at genoptræne efter sin hofteoperation. Hold øje med Lasse Vigen Christensen, der måtte udgå af fredagens træning.

Læs også: Spilforslag til Superligaen: Brøndby og SønderjyskE i problemer

SønderjyskE:
Glen Riddersholms projekt har mødt store udfordringer i cheftrænerens første hele sæson, og derfor er drømmen om top seks blevet vekslet til et mål om blot at klare frisag i nedrykningskampen.

SønderjyskE bør være for gode til at rykke ned, men der er afgjort noget at tage fat på hos de lyseblå, der i denne sæson har været ekstraordinært dårlige på defensive dødbolde. Et hav af mål er indkasseret på den konto, og det skal blive spændende at se, om det også er tilfældet efter den lange pause.

Det kunne det sagtens være i den forstand, at SønderjyskE ikke for alvor har haft tid til at arbejde med det på træningsbanen. Stort set alle i klubben var hjemsendte under coronapausen.

Læs også:Brøndby-træner overvejer sine ord under kampe: Det kan høres af alle

De første fire kampe i foråret har budt på fire point, og det er i pokalturneringen, at succeshistorien gemmer sig for Glen Riddersholms mandskab i denne sæson. Her er holdet nået til semifinalen - blandt andet takket være en sejr på Brøndby Stadion, så de lyseblå ved, at de kan vinde der. 

SønderjyskE har varmet op til Superliga-genstarten med testkampe mod Kolding IF og FC København. Det blev uafgjort mod KIF, mens FCK vandt 3-1 i Telia Parken.

Jeppe Simonsen er skadet og misser resten af sæsonen. Derudover må SønderjyskE undvære Marc Pedersen, Rilwan Hassan, Theofanis Mavrommatis og Mads Albæk med skader. Eggert Jonsson har karantæne.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
SønderjyskE: Eggert Jonsson

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Gammelby, Slimane, Radosevic, Vigen, Mensah - Hedlund, Mraz

SønderjyskE (4-3-3): Mielitz - Gartenmann, Banggaard, Kanstrup, Marfelt - "Greko", Mpindi, Frederiksen - Bah, Jacobsen, Absalonsen

Profilen:
Det eneste gode, klubberne formentlig har at sige om coronapausen, er, at nogle af de skadede spillere pludselig fik mulighed for at komme i omdrejninger, og det gælder blandt andre Josip Radosevic, der ganske vist nåede at gøre comeback før pausen, men nu for alvor har haft tid til at komme sig. Brøndby-spilleren skal nok komme på hårdt arbejde tirsdag aften mod et SønderjyskE-mandskab, der har evnerne til at spille god pasningsfodbold. 

Vidste du, at..:
Brøndby er sammen med OB det hold i Superligaen, der har scoret flest mål i løbet af det første kvarter af kampene. SønderjyskE er sammen med Silkeborg IF det hold, der har scoret færrest mål i samme periode. 

Dom:
Brøndby IF er måske det hold i Superligaen, der bliver hårdest ramt af de manglende tilskuere. De blå-gule har altid en storslået opbakning på både hjemme- og udebane, så det bliver en helt ny oplevelse for spillerne ikke at have den massive støtte i ryggen i 90 minutter. 

Læs også:Brøndby forlænger med Fisker og Tørnes: Gør sæsonen færdig

Spørgsmålet er, om det påvirker kampens forløb.

Umiddelbart bør Brøndby kunne tage teten mod SønderjyskE, men det er svært at spå om, hvor holdene står, og begge mandskaber svingede meget i testkampene. SønderjyskE har slået Brøndby to gange i denne sæson, og vi gætter på, at der også er point til Glen Riddersholms mandskab tirsdag aften.

Opgøret ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Afsløring: Silkeborg-spiller skifter til svensk klub

Læs også:Brøndby skal fortsat spare lønkroner: Kan ikke leve med sidste års resultat

Læs også:Film på vej om Brøndby IF: Håber på premiere i 2021

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020