• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Esbjerg-direktør: Markedet er mærkeligt denne vinter

Esbjerg-direktør: Markedet er mærkeligt denne vinter
Foto: Ole Frederiksen/Polfoto

Sportsdirektør Ted van Leeuwen leder efter forstærkninger til Esbjerg, men det er ikke så nemt at finde, fastslår hollænderen.

Af Kenneth Jensen

Casper Nielsen var seneste spiller, der forlod Esbjerg fB, da han onsdag aften blev officiel i OB. Dermed følger han Ryan Johnson Laursen, der også har taget skiftet fra EfB til OB, og han følger ligeledes i fodsporene på Bjørn Paulsen, Leon Jessen og Daniel Stenderup, der alle har forladt EfB denne vinter.

For en klub, der kæmper i bunden af Superligaen, er det meget at miste fem spillere, så ikke overraskende kigger sportsdirektør Ted van Leeuwen efter forstærkninger. Klubben har indtil videre lejet de i Danmark meget ukendte spillere Konstantin Tsimikas og Otar Kakabadze, men Ted van Leeuwen vil have mere ind.

Det er bare ikke lige så nemt at finde det rigtige, fortæller han.

- Markedet er mærkeligt denne vinter. Enten kan vi få spillere, der slet ikke vil tilføre os noget, eller så bliver vi tilbudt spillere i en kategori, som vi slet ikke kan løfte. Så lige nu er det vigtigste, at vi ikke lader os stresse, siger Ted van Leeuwen til Ekstra Bladet.

På papiret kunne en spiller som Casper Nielsen ellers have gavnet EfB i den kommende forårssæson, fordi U21-landsholdsspilleren har nogle gode kvaliteter, er løbestærk og kan lave mål. Men salget var et spørgsmål om kontrakten.

- Vi solgte Casper Nielsen, fordi vi ikke kunne forlænge hans aftale. Han havde lyst til en ny udfordring, og det er han i sin gode ret til at søge. I sådan situation ville det være ideelt at sælge ham halvandet år før udløb, men nu fik vi mulighed for at tjene lidt penge på at slippe ham et halvt år før udløb, siger Ted van Leeuwen.

Esbjerg har godt 14 dage til at finde de rette spillere til forårssæsonen i Superligaen, hvor Esbjerg med sikkerhed kommer til at være en del af nedrykningsspillet. Ellers må klubben lede efter frie transfers, hvis der skal forstærkninger til efter 31. januar.

Superliga

Mere Superliga

Fokus